Categories Lepota

Razotkrivamo: 7 pogrešnih mitova o grudima

Mnoge žene plaše se majčinstva, ali i starenja i svega što to nosi sa sobom. Pored bora na licu, kao jedne od najvećih briga i muka ženskog roda, odmah iza toga nalaze se i muke u vezi sa celulitom, ali i problem opuštanja grudi nakon trudnoće i porođaja, kao i u kasnijim godinama života.

U želji da što duže sačuvaju mladalački izgled grudi, kao i njihovu čvrstoću i uzdig položaj žene se služe raznim metodama. Međutim, većina tih teorija “ne pije vodu” i zapravo može samo da ubrza proces opuštanja grudi. Pročitajte u nastavku koje su najčešći trikovi kojima se žene služe, i zašto nikako ne bi trebalo da ih praktikujete. Dr Foued Hamza, međunarodno poznat estetski hirurg razotkrio je neke od najvećih mitova i grešaka koje žene rade kako bi sačuvale čvrstoću grudi i njihov mladalčki izgled:

 

Mit 1: Vežbanje (naročito sklekovi) zateže grudi

Da, činjenica je da vežbanje pomaže vašem telu da bude  formi i zateže mišiće, a sklelovi i slične vežbe svakako pozitivno utiču i na izgled vašeg grudog koša. Međutim, čak ni sklekovi ne mogu da se izbore sa silom gravitacije i opuštanjem kože koje nastaje s vremenom i uzrokuje opušanje grudi.

“To je zato što su grudi sastavljene od masnog tkiva, a na njihovu čvrstoću utiče kvalitet kože i veličinu mlečnih žlezda. Vremenom, ako godine prolaze, sve žene će se kad-tad suočiti sa činjenicom da će koža postati manje elastična, te da će se smanjiti mlečne žlezde, što će direktno prouzrokovati i opuštanje grudi”, kaže Hamza.

 

Mit 2: Nošenje brushaltera tokom spavanja čuva čvrstoću grudi 

Čak i čuvena holivudska glumica Hale Beri priznala je u jednom intervjuu da nosi brushalter tokom spavanja kako bi sprečila opuštanje grudi. Međutim, dr Hamza naglašava kako je ovo potpuno pogrešno, te da nošenje grudnjaka čak i tokom spavanja može pomoći da se postigne željeni oblik i izgled grudi, ali da on nestaje čim se brushalter skine, i grudi se vraćaju u svoj prvobitni prirodni položaj. “Nošenje brushaltera u krevetu može čak da oslabi mišiće dojke, te da, nasuprot željenom efektu, ubrza proces njihovog opuštanja”, kaže Hamza.

 

Mit 3: Prskanje hladnom vodom zateže grudi

Postoji velika zabluda da prskanje hladnom vodom po grudima na njih deluje pozitivno, te da ih uspešno zateže i podiže. Međutim, istina je da hladna voda utiče na smanjenje tkiva, što će kao efekat imati podizanje grudi, ali taj efekat prestaje čim se koža ponovo ugreje. “Na ovaj način moguće je povećati elastičnost kože, ali ne i trajno uticati na kožu i izgled ovog dela tela”, kaže Hamza.

 

Mit 4: Nošenje većeg brushaltera uzrokuje opuštanje grudi

Pojedine devojke radije se opredeljuju za manje brushlatere nego što je potrebno, iz straha da nošenje onog koji je “taman” ili čak malo komotnije stoji, može izazvati opuštanje grudi. Ovo nikako nije tačno i ne postoje naučni dokazi koji bi potvrdili da malo komotniji i veći brushlater može uzrokovati opuštanje grudi. “Savetujem svim ženama da brushalter biraju u skladu sa njihovim prirodnim oblikom grudi, kako bi se pre svega osećale udobno, jer svakako ne postoje dokazi da veličina brushaltera utiče na čvrstoću grudi”, poručuje Hamza.

Lepa svaki dan: 5 trikova kako da blistate tokom jeseni i zime!

Znakovi da nosite pogrešne cipele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA