Novi trend: Šminkanje cveklom i bananom

by | 22 aprila, 2022

Šminkanje cveklom i bananom novi je trend koji se pojavio na društvenim mrežama. Da li biste ga isprobali?

Održivost je kao ideja počela da se širi u svaku poru našeg društva. Tako danas, pored održivijih namirnica, pakovanja, proizvoda, ambalaža, imamo i održivu modu, ali i preparate za šminkanje. Cilj je, svakako, da sačuvamo našu planetu.

Negde u tom smislu, pored ljubavi prema životinjama, pojavio se i veganski kozmetički i bjuti pokret. U pitanju su proizvodi koji sadrže isključivo prirodne preparate, bez sastojaka životinjskog porekla. Uz sve to, ideja je, dakako, da se zaustavi naslje nad životinjama. Stoga, svi ti veganski proizvodi garantuju da nisu testirani na životinjama.

Iz svega navedenog, jasno nam je da su i održivost i veganizam sve zastupljeniji u mejkap svetu. Pa u tom svetlu, influenserke sa društvenih mreža osmislile su i načine kako da se ulepšaju, na sasvim prirodan način.

Šminkanje cveklom i bananom

Kao što već znamo, pre pojave prvih bjuti proizvoda, naše pretkinje koristile su se raznim pomagalima da se ulepšavaju. Crvene latice (najčešće ružine) koristile su za rumenilo i karmin, dok su ugljem iscrtavale oči. Danas čini se, dame biraju slične alatke za ulepšavanje.

Pročitajte i… Kako pripremiti kožu za šminkanje?

Naime, na društvenim mrežama pojavio se novi trend šminkanja, a sve što nam je potrebno jeste jedna presna cvekla, banana i upaljač.

Prepolovite cveklu i polovinu iskoristite kao rumenilo, ruž i senku za oči jednostavnim nežnim trljanjem parčeta cvekle na obraze, usne, odnsono oči.

Što se tiče banane, potrebno je da vrh malo isečete, zapalite upaljačem pa zagorelim vrhom iscrtajte oči, kao ajlajnerom. Vrh banane možete koristiti i kao olovku za usne.

Kako to može da izgleda, pogledajte u snimcima u nastavku.

@feliciamaariemakeup using a banana to do your eyeliner?! @molchanovamua #beautyhacks #makeuphacks #beautyreview #viralmakeup ♬ original sound – felicia marie

Ono što stručnjaci napominju jeste da ovaj način šminkanja nije štetan. Budući da je cvekla prepuna vitamina C, ona ima blagotvorno dejstvo po zdravlje kože. Ništa nas ne košta da probamo ovaj trend, zar ne?

Pročitajte i… Zdravstveni benefiti ljubičaste hrane

lepotaizdravlje.rsundrey/iStock/Getty Images Plus via Getty Images


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.