Stručnjaci savetuju: Evo kako treba da se neguje 30+ koža

Iako žene u ovim godinama o tome ne razmišljaju, adekvatna nega kože u ovom periodu može kasnije i te kako da znači.

by | 13 maja, 2021

Briga o koži, prema stručnjacima, treba da traje celog života. Pa ipak, pre 30. godine, ne razmišljamo mnogo o koži lica, a tek pri pojavi prvih bora, počnemo da se brinemo.

U ranim tridesetim, sve naše navike (i dobre i loše) počinju da se prikazuju na licu. Pa ipak, i 30+ koža može biti zdrava i sjajna, a evo i kako!

30+ nega kože

Čišćenje

Svakog jutra, pre nanošenja mejkapa, očistite lice tonikom. Koristite proizvode koji odgovaraju vašem tipu kože. Ne zaboravite da pre odlaska na spavanje skinete šminku, kako bi koža u tokom noći disala i oporavljala se.

Piling

Koži 30+ potrebna je dodatna pomoć kako bi ostala blistava i zdrava. Zato, nekoliko puta nedeljno koristite blage pilinge koji će poboljšati cirkulaciju i ukloniti mrtve ćelije kože. Uz one omiljenih kozmetičkih kuća, možete koristiti i „DIY“ pilinge. (Pročitajte i… Napravite sami piling za lice za vaš tip kože)

Zaštita 30+ ko

Štitite svoju kožu, čak i kada nije sunčano, pomoću krema sa zaštitnim faktorom. Uz to, koristite i anioksidantne serume ili one na bazi vitamina C, kako bi koža u potpunosti bila sačuvana.

Hidrirajte se

Za zdravu kožu neophodna je hidratacija! Zato pijte najmanje 2 litre vode dnevno i nemojte se tuširati vrelom vodom. Koristite hranljive losione za telo ili ulja (kokosovo, malsinovo) nakon tuširanja.

Stručno mišljenje

Uz savetovanje sa dermatologom, počnite da koristite kreme protiv bora, u skladu sa svojim tipom kože.

lepotaizdravlje.rsAryane Vilarim via Pexels

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.