Top 5 vežbi za zategnutu zadnjicu

by | 18 juna, 2019

Lepo oblikovana zadnjica želja je baš svake žene. I dok mnoge slavne dame pribegavaju estetskoj hirurgiji ne bi li postigle efekat savršene „brazilske zadnjice“, predstavljamo vam vežbe koje možete da ponavljate kod kuće tokom rutinskih poslova u domaćinstvu. Pristupačne su i zdrave, a dokazano je da imaju efekta u postizanju lepo oblikovane zadnjice. Interval između treninga ne treba da bude kraći od 2 dana.

1 Zadnje opružanje kuka jedna je od najboljih vežbi za zadnjicu. Oslonite se na ruke i podižite svaku nogu 8-10 puta. Da biste se oslobodili celulita na butinama, možete da uradite dodatne oscilacije u stranu. Važno je samo da ne maete nogama prebrzo.

2 Verovali ili ne mišiće zadnjice možete zategniti i bez ustajanja iz kreveta. Lezite na leđa, povucite jednu nogu u ovom položaju, napregnite mišiće, podignite karlicu. Isto ponovite s drugom nogom. Ova vežba zateže i zadnji deo butine. Za optimalne rezultate potrebno je da uradite pet setova po 15 puta.

3 Važna vežba za dobru zadnjicu su čučnjevi. Pravilno se rade ovako: oslonite se o pod stopalima u širini ramena i sedite kao na nevidljivoj stolici. Da sačuvate svoj položaj dok obavljate vežbu pomoći će vam glava, jer onda telo neće odstupati napred. Ponovite dva seta od 20 puta.

4 Iskorak: Uzmite u svaku ruku teg i držite ruke uz telo, sa ravnim leđima. Iskoraknite napred u stojećem položaju, dok koleno druge noge treba da dodiruje pod.

5 Sedite sa nogama ispruženim ispred sebe, držeći leđa ravna i ne oslanjajući se na ruke. U takvoj pozi „hodajte“ na zadnjici pet koraka napred, a zatim nazad. Ponovite vežbu pet puta.

Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.