Kratki nokti će uz pomoć ovog malog beauty trika biti savršeni!

Na ovaj način će vaši kratki nokti biti primećeni na svakom koraku

by | maj 12, 2020
kratki nokti stikeri

U vreme pandemije i izolacije saloni za pedikir i manikir su zatvoreni. Mnoge devojke odlučile su da nabave pribor, manikir gel, akril i krenu same da sređuju nokte. Neke su se odlučile da ih skrate i puste da budu prirodni – dugi nokti su prošlost, živeli kratki nokti! 

– Nakon nedelju dana kod kuće, bila sam spremna da isprobam nešto potpuno novo. Pošto nisam znala da uradim frenč, probala sam nalepnice za kratke nokte. Posle mnogo pokušaja i grešaka, ukapirala sam kako da ih stavim – rekla je Angela Trakosis, bjuti urednica Allura.

Birajte svoj dizajn mudro

Slika vaše mačke ili predivan pejzaž fenomenalno izgledaju na dugom noktu, ali kada imate manju površinu za rad, verovatno ćete morati da odsečete dobar deo nalepnice pre nego što je nanesete. Bolje je odabrati sitniji dizajn kao što su tufnice ili pruge. A ako baš želite nešto komplikovanije budite sigurni da će najveći deo slike biti blizu vaše kutikule.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Holly Falcone (@hollyfalconenails) on

;

Nemojte ih samo nalepiti

Prema manikirki Holi Falkone iz Los Anđelesa, uvek bi trebalo da započnete sa svežom bazom. Operite ruke, uklonite sve stare lakove i obrišite nokte acetonom. Zatim isecite nalepnice na potrebne dimenzije, tako što ćete ih obrezati prema veličini i obliku nokta. Većina nalepnica već je unapred odrađena u veličini svakog od pet noktiju, ali ćete verovatno morati da ih doradite. (Pročitaj: Nije ono što mislite: Kako da sami uradite jednostavan originalan uskršnji manikir (foto))

– Prinesite nalepnicu što je moguće bliže kutikuli, a zatim je pritisnite da je zalepite –  kaže ona za Allure.

– Završite odbacivanjem suvišnog omota, a zatim nokte osušite kako biste nalepnicu dobro slepili za nokat i bili sigurni da se neće pomerati. Za dodatnu sigurnost ih premažite gelom. (Pročitaj: Bez posledica: Kako ukloniti gel lak sa noktiju kod kuće)

Uklanjanje nalepnica i tretman posle toga

Uklanjanje nalepnica za nokte jednostavno je koliko i uklanjanje običnog laka – rekla je Falkone.

Samo natopite nokte acetonom i to će omekšati nalepnicu. Posle 10 minuta natapanja nalepnica će početi da se odvaja od nokta.  Osušite ruke i lagano skinite nalepnicu. Kada završite namažite ruke kremom a nokte uljem za kutikule, kako biste bili sigurni da su vaše ruke i nokti hidrirani. Pomoću ovih saveta lako ćete imati lepe kratke nokte dok ponovo ne odete kod manikira – objasnila je Falkone za Allure.

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty