Vežbe za lice bez bora: Počnite na vreme da praktikujete Face Gym!

by | 17 februara, 2021
vežbe za lice bez bora face gym

Lice je najizloženiji deo našeg tela – ono je kao mapa na čijoj se površini mogu pročitati naše godine i mnoge druge informacije o nama. Svi želimo starenje bez bora i evo rešenja: vežbe za lice bez bora ilo face gym.

Emocije se takođe prvo primete na licu: radost, bes, tuga i strah… Ali i nezadovoljstvo zbog neuspeha, a pogotovo posledice rigorozne dijete. Sve to ostavlja na koži manje ili više duboke tragove. S godinama se mišići lica i vrata izdužuju i opuštaju, te tonus kože opada. Predlažemo vam da započnete program vežbanja facijalnih mišića, tzv. Face Gym, koji je efikasan kao prevencija, ali služi i da „popravi“ već formirane bore – za mladalački i zdrav izgled. Gimnastika za facijalne mišiće bazira se na jednostavnim pokretima uvrtanja i savijanja nosa, usana i jagodica, koji daju tonus dubokim slojevima epiderma.

Vežbe za lice bez bora Face Gym

Često se dešava, posebno nakon dijete, bolesti i uopšte naglog mršavljenja, da lice i vrat izgledaju umorno i beživotno. Uz Face Gym vežbe za lice očuvaćete mišićni tonus lica i odložiti starenje. Naviknite se da svakog jutra radite vežbe Face Gym čim se probudite. Stanite pred ogledalo: tako ćete bolje kontrolisati pokrete lica, a i navići ćete se da iz dana u dan pratite promene koje će vam se manifestovati na licu. Već nakon nedelju dana gimnastike – videćete da će vam koža biti boljeg tonusa i kompaktnosti…

Face Gym u deset koraka

1. Za vrat. Stanite pred ogledalo. Držite glavu u stabilnom položaju i savijajte uglove usana nadole. Uradite pet serija od po osam pokreta.

2. Za bradu. Spuštajte i podižite bradu dokle god možete. Ponovite ovaj pokret deset puta.

3. Za nos i usne. Izgovarajte dugo O kao da pevate, održavajući glas pet sekundi. Ponovite to pet puta.

4. Za usne. Glava je ispravljena, u stabilnom položaju. Stisnite usne i gurajte ih napred, kao da želite nekoga da poljubite. Ponovite ovo osam puta.

5. Da izbegnete stvaranje bora ispod nosa. Stisnutih zuba i usana, pomerajte usne nadole, naviše, u desnu i u levu stranu. Vežbu ponavljajte jedan minut.

6. Za podizanje obraza. Polako, ali jako zevnite, otvarajući usta što je više moguće. Ponovite to pet puta.

7. Za oči i očne kapke. Trepnite dvadesetak puta. Uradite dve serije pokreta, brojeći svaki put do 20.

8. Protiv bora oko očiju. Zatvarajte i otvarajte oči deset puta, brojeći svaki put do deset. Uradite ukupno dve serije pokreta.

9. Za čelo. Imitirajte naizmenično mrzovoljan i zadovoljan izraz lica. Ponovite naizmenično pet puta jedan i drugi izraz.

10. I na kraju… opustite se! Zatvorite oči i dišite duboko, opuštajući sve mišiće lica otprilike minut.

Na kraju vežbe sledi masaža

Nakon gimnastike, na lice i vrat nanesite sloj ulja od šipka, koje učvršćuje i revitalizuje kožu. Kad lice i vrat namažete uljem, u korenu vrata postavite ruke u obliku krila leptira i povlačite ih lagano nagore, da klize preko brade i ostatka lica.

lepotaizdravlje.rsLena Nester /shutterstock.com