Ideje za najlepša vaskršnja jaja: Ove godine isprobajte nešto drugačije

by | april 30, 2024
17 ideja za najlepša vaskršnja jaja

Ako postoji nešto čemu se odrasli podjednako raduju kao i deca, to je farbanje jaja za Vaskr. A mi smo pronašli prelepe ideje za najlepša vaskršnja jaja.

Bog sami zna koliko različitih tehnika postoji za farbanje jaja za Vaskrs. I stalno se pojavljuju nove ideje koje nas opčine svojom lepotom. Ako želite da isprobate nešto drugačije ove godine, nastavite da skrolujete – pronašli smo savršena vaskršnja jaja.

Ovo su najlepša vaskršnja jaja

Za ljubitelje prirode

Članak se nastavlja posle reklama

Ako volite prirodu, ovo je savršena tehnika ukrašavanja jaja za vas. Za ovo će vam trebati 3-4 kašike usitnjenog cveta hibiskusa (može se koristiti i onaj u kesicama) i 1-2 kašike kurkume. Stavite hibiskus u šerpu, preko stavite jaja (bela ili izbeljena), prelijte vodom i dodajte kurkumu.

Stavite na vatru, pustite da proključa i kuvajte 10-15 minuta dok jaja ne budu spremna. Sklonite sa vatre. Ako želite svetliju boju, ostavite još pola sata. Mermerni efekat se dobija upravo sa listovima hibiskusa. Na nekim mestima jaja se prekrivaju filmom, koji se mora pažljivo isprati vodom. Posle sušenja, možete premazati jaja uljem za dodatni sjaj. A na bela kuvana jaja možete nalepiti sušeno i ispresovano cveće. Kao lepak možete koristiti umućeno belance.

Mala umetnička dela

Članak se nastavlja posle reklama

Ako volite i umete da cratate i slikate, lako ćete napraviti ova mala umetnička dela. Jaja se iscrtavaju otopljenim voskom i bojama, pomoću drvenih štapića i četkice. A motiva je bezbroj.

Zlatna vaskršnja jaja

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели СТИЛЬ•УЮТ•ИНТЕРЬЕР•РАСПАКОВКИ (@3ka_home)

Članak se nastavlja posle reklama

Ako želite nešto elegantno i nesvakidašnje ukrasite bela kuvana jaja zlatnom folijom. Prosto su savršena.

Jaja kaktusi

Članak se nastavlja posle reklama

Savršena ideja za dekoraciju vaskršnje trpeze. Ofarbajte jaja u tamnozelenu boju i ukrasite ih belim tačkicama tako da podsećaju na kaktuse. Na vrh zalepite jestive ili papirne cvetiće i poređajte jaja u saksiju napunjenu ukrasnim belim kamenčićima.

Viktoriya Kraynyuk/gettyimages.com