Ako vas je sramota da pitate Marijana Kašić ima odgovore za vas: Da li G tačka postoji?

by | 10 decembra, 2020
g tačka

Ona pomaže ženama da izgrade samopouzdanje i da vole sebe, edukuje ih o seksu i odgovara na mnoga tabu pitanja; đuska za početak i kraj dana sa svojim pratiocima na Instagramu i sa svima deli svoju pozitivnu energiju. Zato, ove nedelje na temu – G tačka – za vas piše lepa Marijana Kašić. Evo šta kaže:

Marijana Kašić to_marianne

Ovaj put želim da pričam o jednoj od najvećih misterija kako za žene tako i za muškarce. Da li G tačka postoji? Kako je naći i da li je svi imaju? Samo 35% zena je na anketi prijavilo da su našle G tačku. Pre nego sto pristupimo svim odgovorima obavezno prvo pogledajte OVDE kako zapravo izgleda klitoris. On igra bitnu ulogu i u ovoj priči.

G tačka

Mit o G tački je nastao 50-tih godina 20og veka. Iako sad znamo sve o fiziologiji ženskih polnih organa, zabuna oko G tačke je i dalje aktuela. I žene i muškarci je traže kao neko zakopano blago, a one koje ne mogu naći misle da nešto nije u redu sa njima. ⠀

Izvorna priča kaže da se G tačka nalazi na prednjem zidu vagine na 3-7 cm od ulaza i da se stimuliše savijenim prstim i „dodji dodji“ pokretom. Medjutim ni jedno validno istrazivanje nije našlo nikakvu tačku ili poseban organ u vaginalnom kanalu, dok neke žene prijavljuju neverovatne orgazme od njene stimulacije. Šta se tu zapravo desava? ⠀

❌G tačka ne postoji kao poseban organ na zidu vagine, ni negde drugde u telu žene.

– Savremeni seksolozi koriste izraz G zona koji opisuje predeo iznad vaginalnog kanal na nekoliko cm od ulaza.

– Već smo naučili da klitoris – zute boje na slici (pogledaj galeriju u nastavku) – nije samo spoljašnji organ. Ako pogledamo žensku anatomiju i zamislimo savijene prste koje ulaze nekoliko centimetara u vaginu da traže G tačku, možemo lako da vidimo da će zapravo stimulisati klitoris samo sa druge strane. Strelica pokazuje vektor stimulacije. Misterija rešena.

– G zona reaguje na pritisak, a ne na trljanje što jos jednom potvrđuje da nije na zidu vagine već moramo stići do klitorisa. (Pročitaj: Upotreba lubrikanata)

– Ako osećate nešto tvrdo ili nabubrelo, to je zapravo vas klitoris u erekciji (da, klitoris se sastoji od erektilnog tkiva, povećava se i naliva krvlju pri uzbuđenju).

– Izmedju klitorisa i vaginalnog otvora se nalazi uretralni kanal, koji se takođje nadražuje takvom stimulacijom. Otud i osecaj da vam se piški, a i ženska ejakulacija (zapravo pražnjenje tečnosti iz bešike).⠀

Sve žene imaju takozvanu G tačku/zonu ali njena osetljivost se može razlikovati. Erogene zone žene su vrlo individualne i menjaju se tokom celog života. Sto znači da G zona može postati osetljiva u nekom trenutku, moguće je i probuditu tu zonu stimulacijom i pomeriti prijatne oćecaje sa spolja na unutra. Dosta žena prijavljuje da su počeli uživati u penetraciji i unutrašnjoj stimulaciji godinama nakon početka seksualnog zivota. Ali, ono što je sigurno je da klitoris tu i dalje igra glavnu ulogu.

Pogledaj galeriju u nastavku:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marijana o seksu (@to_marianne)

Marijana Kašić/lepotaizdravlje.rskicsiicsi/Getty via Guliver

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.