Lekcije kojima nas uči retrogradni Merkur u Vagi

by | 26 septembra, 2021
Retrogradni Merkur u Vagi

Retrogradni Merkur u Vagi počinje 27. septembra i trajaće do 17. oktobra. A evo i šta to zapravo znači. 

Tri puta godišnje, na nebu se dešava čuveni retrogradni Merkur. Na poslednje svoje putovanje unazad ove godine, Merkur kreće u ponedeljak, 27. septembra.

Ovo kretanje Merkura donosi konfuziju, frustracije i odlaganje planova. Ali ipak, retrogradni Merkur nam donosi i korisne lekcije. Evo o čemu se radi.

Retrogradni Merkur u Vagi

Astrološko objašnjenje retrogradnog hoda počinje činjenicom da se planete u našem solarnom sistemu kreću oko sunca, različitom brzinom u različitim razdaljinama. Dok se i sami okrećemo oko Sunca, možemo da posmatramo kretanje drugih planeta i da pratimo njihovu putanju.

Ponekad, iz naše perspektive, može da nam deluje da su planete promenile pravac i da se kreću unazad. To nazivamo “retrogradnim hodom”.  Ovo je, naravno iluzija, izazvana pozicijom Zemlje u odnosu na druge planete. Svako nebesko telo se uvek kreće istim pravcem.

Pročitajte i… Kako preživeti retrogradni Merkur – saveti za svaki znak Zodijaka

Tokom ove godine, planeta Merkur (koja upravlja mentalnim segmentom čovekove ličnosti, intelektom, logikom, percepcijom, učenjem, govorom, pokretima…) kretala se retrogradno dva puta (u januaru i maju). A sada, 27. septembra, kreće u svoj poslednji retrogradni hod ove godine.

Merkur  vlada komunikacijom u svim formama (pisanjem, čitanjem, govorom, slušanjem), kao i aktivnostima vezanim za komunikaciju. Isto tako, ova planeta vlada putovanjima i prevoznim sredstvima.

Kada je Merkur retrogradan,  pokušajte da ostanete strpljivi, puni razumevanja i fleksibilni. Dajte sebi vremena, izbegavajte putovanja i potpisivanje bilo čega u šta niste sigurni. Proveravajte mejlove, poruke, dokumentaciju nekoliko puta…

Tokom ovog perioda savet je da duplo proverite i svaki svoj projekat, te da osmislite i back up planove i spremite se na probleme u komunikaciji.

Ipak, Merkur nam ne donosi samo konfuziju i haos. Ovo je odličan period da dobro proučimo sve dosadašnje korake. Napravite korak unazad, zastanite i dobro razmislite o svemu što se dosad dešavalo i koji su vaši dalji koraci.

lepotaizdravlje.rs Lera Danilova/iStock/Getty Images Plus via Getty Images