Kako da održavate vezu na daljinu

by | mart 19, 2020

Svi koji su iskusili vezu na daljinu, znaju koliko ona može biti teška. Često ćete se pitati gde je taj neko i šta radi, da li misli na vas i da li mu nedostajete. Međutim, za sve ima rešenje

Ako zaista volite nekog sa kim, iz različith razloga ne živite na istom mestu, nemojte dozvoliti da udaljenost pokvari vašu vezu. Kada budete osetili da gubite veru u vašu ljubav, verujte svom srcu.

Pogledajte savete onih koji su uspešno „preživeli“ ljubav na daljinu.

Dogovorite osnovna pravila

Iako vreme koje provodite sa partnerom želite da ispunite samo lepim trenucima, za dobro vaše veze trebalo bi da razgovarate i o teškim stvarima koje daljina donosi. Razgovarajte o pravilima i granicama koje želite da vaš partner poštuje i obrnuto. Neka to budu pravila o tome koliko često treba da se čujete, posećujete jedno drugo i slične stvari, koje je ključno utvrditi u vezi na daljinu.

Život posle raskida: Kako da se nosite sa ovim bolnim iskustvom

Komunicirajte

Veza bez međusobne komunikacije ne može da uspe. Zato, razgovarajte svakodnevno i pričajte sa njim o svemu šta vam se desilo. Dajte mu do znanja da mislite na njega i da vam nedostaje.

Fotografije

Pošto ne možete fizički da provodite vreme zajedno, fotografišite se dok ste na kafi sa prijateljicama ili u nekoj drugoj situaciji, i pošaljite mu je zajedno sa poljupcem. Ovo će ga sigurno obradovati.

Nauka objašnjava: Muškarci počinju da sazrevaju tek u ovim godinama

Video pozivi

Koliko god da vam je komunikacija dobra, nekada će vam biti potrebno da se vidite „uživo“ u tome itekako pomažu video pozivi. Doterajte se, nabacite osmeh na lice i popričajte „oči u oči“ sa vašim partnerom.

Dogovorite se da u isto vreme gledate film ili seriju

Ovo može biti jedinstven način da se povežete iako ste kilometrima udaljeni. Uključite film ili seriju koju volite u isto vreme, a nakon gledanja razgovarajte i prepričavajte detalji kao što biste radili i da ste zajedno.

Prihvatite nesigurnost

Kada budete bili jedno pored drugog, sve bi moglo biti napeto i čudno kao na početku veze. Možda ćete se upitati da li ga još uvek volite i da li je ta veza vredna truda. Te misli su normalne, a nakon par sati ćete se podsetiti svega lepog zbog čega ste zajedno.

Način na koji vas partner drži za ruku mnogo govori o vašoj vezi

Seks preko telefona

Zašto da ne? Da biste imali sjajan seks preko telefona, treba da se opustite, budete samouvereni i spremni da se uzbudite bez obzira koliko vam cela ideja o ovoj vrsti seksa deluje blesavo.

Verujemo da volite spontanost, ali je mnogo bolje kada isplanirate seks preko telefona iz nekoliko razloga.

Izaberite vreme kada ste oboje sami i spremni da oslobodite svoje inhibicije. Poželjno da razgovarate o tome šta očekujete od seksa preko telefona pre nego što počnete.

Jednom kada uspostavite telefonski poziv, pustite da se stvari odvijaju spontano. Ne postoji ispravan način da imate telefonski seks.

Snižen, seksi glas ili teško disanje može da doprinese raspoloženju, ali nemojte da preterujete i zvučite neprirodno: govor i disanje treba da odgovaraju vašem normalnom tonu glasa, piše menshealth.rs.

Izaberite kežual teme koje će prethoditi seksi razgovoru.: Sam početak može da bude najteži deo, pogotovo ako vam je prvi put:

– recite joj koliko vam nedostaje i koliko biste voleli da je tu
– šta biste voleli da radite da ste tu zajedno
– šta nosite i kako izgledate u tome
– šta radite
– kako se osećate
– pitajte partnerku da vam odgovori na neko od ovih prethodnih pitanja

Novi trend: Volite svoje telo – primenjujte svesni seks

Foto: Guliver/Gettyimages