6 razloga zbog kojih se parovi svađaju tokom praznika

by | januar 2, 2024
razlozi za svađu tokom praznika

Niko ne želi da spava na kauču na Badnje veče. Zato, hajde da ispitamo koji su najčešći razlozi za svađu tokom praznika i da sprečimo sukobe

Razlozi za svađu parova tokom praznika:

Da bismo vam pomogli da izbegnete tu depresivnu sudbinu, zamolili smo terapeute da grupišu neke od najčešćih svađa koje parovi imaju oko praznika i daju nam savete kako da ih reše. Evo šta su imali da kažu:

Zbog rodbine

Praznici mogu biti napeto vreme za parove i njihove roditelje, čak i kada snaja i svekrva ili zet i tašta inače imaju dobre odnose. Kada imate tešku istoriju sa porodicom vašeg partnera, skoro svaki komentar se može protumačiti kao ponižavanje ili prekor.

Članak se nastavlja posle reklama

Ako dobije negativan komentar, zauzmite se za svog supružnika. Jedina ispravna stvar je pokazati definitivnu podršku svom supružniku pred drugima, posebno pred porodicom.

Loši pokloni

Sa nestrpljenjem očekujete poklon koji će vam pokloniti vaš supružnik… samo da biste ga otvorili i pronašli Target poklon karticu. Da ne budemo grinčevi, ali nedostatak truda čini da se osećate nedovoljno cenjenim.

Da biste prekinuli ciklus lenjog davanja poklona, porazgovarajte sa partnerom na vreme. Objasnite mu da vam pokloni znače i da ih vi vidite kao ocenu toga koliko mu značite. Objasnite svom supružniku da je to više od poklona za vas – to je znak naklonosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Razlozi za svađu tokom praznika: Prekomerna potrošnja

Imajte na umu preveliku potrošnju ili bi računi za kreditnu karticu mogli da vas progone u novoj godini. Odnosi mogu postati zaista napeti jer razlike u načinu rukovanja novcem postaju očigledne zbog trošenja tokom praznika. Izbegnite problem tako što ćete na vreme razgovarati sa svojim partnerom o troškovima i dogovoriti se o planu potrošnje koji ćete oboje slediti.

Izneverena očekivanja.

Postoji razlog za porast broja podnesaka za razvod u januaru: stvari mogu postati posebno zagrejane na domaćem planu kada dolaze praznici, sa stvarima kao što su zakazivanje, trošenje i velika očekivanja. Ta negativna iskustva mogu istaći veće pukotine u vašem braku. Gotovo su beksrajne prilike u kojima se možete osetiti povređeno ako imate nerealna očekivanja od partnera.

Članak se nastavlja posle reklama

Razlozi za svađu tokom praznika: Različite praznične tradicije

Njena porodica svakog Božića preuzima kinesku hranu za poneti, a on je navikao na veliki, ekstravagantni obrok i veliku razmenu poklona. Svako ima dugu tradiciju za koju je vezan, ali mi se žrtvujemo i pravimo kompromise za dobrobit naših odnosa. U suprotnom, praznici će postati vreme svađa.

Praznična zabava

Briga o sebi je posebno važna tokom praznika. Ako počnete da se osećate umorno nakon nenajavljene praznične zabave ili porodičnog okupljanja, recite svom supružniku da ćete možda morati da usporite.Ključno je da ne dozvolite da se negativna osećanja nagomilavaju.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Lyubomir Vorona/istock/GettyImagesPlus