Trikovi koji osvežavaju brak: Kako zavesti sopstvenog muža?

by | decembar 13, 2023
kako zavesti muža

Ako tokom dugog zajedničkog života primetite da je interesovanje počelo da bledi, ne očajavajte. Iskusni seksolozi kažu da se strast može ponovo rasplamsati. Evo kako zavesti sopstvenog muža

 

Svi znamo da je komunikacija u braku zajednički, doživotni posao. Ništa se ne događa samo od sebe, već na odnosu mora da se radi. Potpuno isto je i sa seksualnim životom u braku. Ako intimu prepustite slučaju, neminovno je da ćete biti poraženi i da ćete se naći uhvaćeni u dug period apstinencije.

Dakle, ako želite da vaš seksualni život i posle mnogo godina bude valjan, čeka vas rad, rad i još posla. Na kraju, brinemo o sebi, pazimo na svoj izgled, telo, radimo jogu za dušu, koristimo maske za lice, usavršavamo se u procesu rada i učenja – zašto ne bismo brinuli i o seksualnom aspektu?

Kako zavesti muža – vreme je za veliko spremanje

Gde treba da počnete ako se seksualni odnosi iznenada pretvore u razlog za zabrinutost? Počnite, kao i obično, od sebe. Sagledajte svoj lični (i seksualno-intimni) prostor i zamenite sve ono što vam se ne sviđa! Baš kao da renovirate sobu.

Za početak, bacite stare flaneletne pidžame i spavaćice. Isto uradite sa posteljinom, donjim vešom… Zanemarite onaj glas koji vas upozorava na nepotrebne troškove – možete naći rublje i spavaćice u kojima se osećate seksi i za malo novca.

Sakrijte izložbu lekova. Da, znamo, tako je naporno i besmisleno prikrivati sve one boljke koje su se razvile tokom godina, od bola u leđima, do osetljive kože. Ne treba da skrivate svoje stanje i da ga se stidite, ali zadržite tretmane i zdravstvena pitanja dalje od spavaće sobe. Treba vam neki prostor koji će vas odmah podsećati na seksualnu stranu braka.

Mirisi stimulišu. Miris u spavaćoj sobi treba da bude potpuno neobičan, privlačan i očaravajući. Ukoliko baš i ne volite eterična ulja ili osveživače prostora, vi promenite svoj parfem. U spavaćoj sobi nosite neku notu potpuno drugačiju od one za posao ili svakodnevne osobe. Muškarci reaguju na mirise.

Zamenite neispravan dušek. Krevet za ljubavne udobnosti treba da bude ravan, prostran, sa elastičnim dušekom i da ne škripi.

 

Oživeti strast van spavaće sobe

Seksualna privlačnost može ponovo da se razbukta i van kreveta. Glavna stvar je da se ponašate nežno i sa poštovanjem prema svom partneru.

Posetite nezaboravna mesta svoje ljubavi. Organizujte romantično putovanje tamo gde je bio vaš prvi sastanak, ili na ona mesta gde ste često šetali na početku vašeg ljubavnog romana. Uspomene, ako su uzbudljive i prijatne, mogu ponovo da zapale vašu strast!

Izdvojite se iz kućnog okruženja. Promenite kontekst – uradite, kako kažu savremeni stručnjaci, preoblikovanje. Da biste umetnuli poznatu sliku u novi okvir, moraćete da promenite scenografiju.

Postavljajte pitanja. Svi se menjamo tokom godina, pa i vi i vaš partner. Zato, razgovarajte sa njim o raznim temama i saznajte ko je ta nova osoba koja sedi preko puta vas.

nd3000/gettyimagesplus

Tagovi: