#womenspower na Instagramu: Ove zvezde se bore za ženska prava

Saznajte kako se poznate zvezde bore za ženska prava, svaka na svoj način.

by | 8 marta, 2021

Instagram nije samo platforma na kojoj pokazujemo gde smo putovale, šta smo ukusno jele i kako smo se provele u izlasku. Ova društvena mreža može da ima daleko veći značaj, a to najbolje znaju poznate ličnosti, te rado ga rado koriste da promovišu humanost, borbu za jednakost, da podignu svest o ekologiji i klimatskim promenama…

A budući da danas proslavljamo 8. mart, Međunarodni dan žena, odlučili smo da istaknemo neke od omiljenih poznatih ličnosti koje su svoje Instagram naloge iskoristile upravo u ovu svrhu. #womenspower hešteg nikada nije bio značajniji!

Ovako se zvezde bore za ženska prava

Prijanka Čopra

Čuvena glumica poznata je po tome da na svojim nalozima na društvenim mrežama podiže svest o mnogim problemima, pa tako ne propušta ni Dan žena, a poziva svoje pratioce da podele s njom priče o ženama koje su ih inspirisale.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Priyanka Chopra Jonas (@priyankachopra)

Ešli Grejem

Uvereni smo da ceo pokret “plus size” modelinga, slavljenja ženskog tela onakvog kakvo jeste (što, srećom, postaje trend i kod sve većeg broja vodećih brendova) ne bi bio moguć bez Ešli Grejem! Ova čuvena “plus size” manekenka svakodnevno, a ne samo za Osmi mart, štiti prava žena, pozivajući ih da slave svoju prirodnu lepotu. Naravno, ni za 8. mart ne propušta da kaže svoje mišljenje: “Jake smo i sposobne za velika dela”, poručuje Ešli.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham)

Pročitajte i… Sve što treba da znate o 8. martu, Međunarodnom danu žena


Kamila Kabeljo

Mlada pevačica je odlučila da za Dan žena objavi tekst u kojem je spomenula žene kojima se divi. Između ostalih, tu su i čuvena Opra, Mišel Obama kao i spisateljica Brene Braun.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели camila (@camila_cabello)


Greta Tunberg

Devojčica koja se proslavila aktivizmom povodom klimatskih promena, za Dan žena poručuje: “Ono što žene žele jesu ista prava, a ne čestitke i proslave”.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Greta Thunberg (@gretathunberg)


Dvejn Džonson

Da ne ispadne da samo slavne žene obeležavaju 8. mart. Holivudski glumac, veliki borac za ženska prava, prošle godine je proslavio Dan žena sa svojom ćerkicom. “Blagoslovljena si i jaka. Jednog dana, svet će čuti za tebe”, poručio je na svom Instagram profilu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели therock (@therock)

lepotaizdravlje.rscottonbro via Pexels

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.