Categories Blog

Duda Alapača: Bivša gospođo draga

Moje telo, to sam ja. Moj celulit mi nije baš drag, ali je deo mene. Ovi ožiljci na kolenu, oni su od trčanja i padanja. Od veranja po drveću. Ovaj ožiljak iznad levog oka zaradila sam kada sam zapela za ivičnjak i aterirala o korito kod babe na selu. Ovo na ruci, to me ogrebala mačka. A ovo na podlaktici, to mi je od rerne. Imam sedam kopči od porođaja. Nos koji malo beži ulevo. Imam sede i sedim svuda.

Trepavice gotovo nevidljive bez maskare. Za broj veće uši. Krive donje jedinice. Ali to sam ja. Ja. Moje lice nije najlepše lice na svetu, daleko od toga da će sutra biti mlađe nego što je danas, nego što je bilo pre pet godina, moje telo nije ni nalik onome koje je preskakalo preko kozlića i prevrtalo se preko strunjače na času fizičkog. Ali moje telo je zdravo. Moje telo je u sebi nosilo drugo telo. Moje telo se ne razvlači u teretani do iznemoglosti. Moje telo je konačno naučilo da uživa. Moja koža prihvata da stvari idu svojim tokom. Moj mozak me ne sabotira i ja sam mu zahvalna na tome.

Neka uđe u zapisnik, draga Bivša gospođo, ako ikada dođem u vaše godine, iskreno se nadam da neću izgledati poput vas. I da… zamalo da zaboravim, neka uđe u zapisnik i to da imala sam tačno sedam godina kada je Sanda Dubravčić donela olimpijsku baklju do najvišeg postolja. Vele, odlična berba, ta moja – sedamdeset sedma. Zato – živeli, moja gospođo draga…!

Duda Alapača: Čuvaj me, čuvam te

Duda Alapača: Rutina i drugi otrovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA