Jesen u savršenoj jakni i kraljevskom baloneru

by | septembar 20, 2012

Alma Premerl Zoko, modna konsultantkinja

P

rve jesenske kiše, vjetar, hladnija jutra i večeri tjeraju nas na jedno: nošenje jaknica, balonera i laganih stiliziranih kaputa preko haljina, hlača, suknji. Kako odabrati onaj najbolji koji će svojim krojem, bojom i stilom naglasiti u svakoj od vas pravu zavodnicu?

Za početak u kupovnu jakne ili balonera krenite kad imate vremena kako biste isprobavali sve modele koji vam se sviđaju i na kraju kupili onaj koji vam savršeno pristaje. Što to znači? Jaknica vam mora pristajati u ramenima, mora se moći zakopčati, mora biti dovoljno komotna da lagano ispred sebe prekrižite ruke, uz to treba biti dovoljno kratka/duga kako se ne bi naglasili ostali dijelovi tijela koje treba smanjiti. Isto tako pazite koliko slojeva odjeće imate prilikom kupovine- pretpostavka je da ćete jesensku jaknicu nositi preko jednog–dva sloja (potkošulja, majica dugih rukava ili košulja), a zimsku i preko tri-sloja (potkošulja, majica, vestica) kako ne biste kupili premalenu jaknu.

Moje savjete o tome kakve krojeve jakni i kaputića izabrati ovisno o građi tijela, pronaći ćete u Lepoti i zdravlju, koja je u prodaji od 20.10. do 20.11.2012.

Tagovi: