Categories Blog

Meditacijom do uspeha na poslu

Kada želimo nešto da naučimo, svi nastojimo da mu se pažljivo posvestimo, da budemo pozitivni i strpljivo idemo napred. No skloni smo da često zaboravimo da prvi korak u svemu predstavljamo mi sami, odnosno naš dobar odnos sa samim sobom. Ni jedna spoljna okolnost ne može doneti sreću i uspeh, ako nije usklađena sa nama samima. Isto je i kod posla kojim se bavimo.

piše: Milica Stojiljković, učitelj meditacije, TaiChi-a i Bahov praktičar

Centar za lični razvoj „Lepo mi je“ www.lepomije.rs

 

Svi želimo da budemo uspešni, da imamo novac i dobru poziciju, da smo puni samopouzdanja, ali mnogima ne uspeva da to i postignu. Razlika među onima koji su uspeli i koji nisu, leži u dobrom odnosu sa sobom. Veze, kontakti, novac i drugi spoljni faktori, mogu primarno pomoći da uspeh u poslu bude bolji, ali isto tako mogu nestati u trenutku.

A u tom momentu se zapitamo: ko smo mi, bez svega toga. U tome leži odgovor – naš identitet leži u nama, a ne u spoljnim okolnostima. I što se pre posvetimo pažljivo, korak po korak, pronalaženju svog identiteta, to ćemo biti uspešniji, ne samo u poslu, već i na drugim životnim poljima. Da bi nam to pošlo za rukom, važno je da napravimo promenu na ova tri nivoa: misli, osećanja i svest. Tehnika koju pritom možete primeniti je jednostavna, ali do ostvarenja cilja ćete doći samo ako imate strpljenja i volje da se upustite u svaki od ovih koraka. Nemojte se zavaravati da možete postići instant uspeh bez truda i da je dovoljno da mislite pozitivno. Priroda je udesila da nije dovoljno, jer naš mozak, telo i energija – funkcionišu kao celina.

Evo predloga 3 koraka koja možete praktikovati svakog dana i već nakon 15 do mesec dana ćete uvideti da se kvalitet vašeg odnosa prema poslu i uspehu menja na bolje.  Ja to mogu, umesto – ne mogu, ne znam, nemam…

Ako ste uhvatili sebe da prečesto izgovarate – „ja nikada neću doći na tu poziciju“, „ja jedino mogu naći posao ako imam vezu“, „nesposoban sam da to uradim“, „poludeću od umora i obaveza“ i slično, vašim mislima je potrebna hitna promena fokusa. Ako stalno vrtite negativne misli o po glavi, nema ništa nelogično u tome što vam se takve stvari i dešavaju.

Zato, hajde da probate da izgovarate u sebi ono što biste želeli: „ja imam divan posao u kome sam uspešan“, „uspešan sa u svemu što radim“, „imam posao koji me ispunjava“, „sa radošću i ljubavlju svakog dana radim svoj posao“….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA