Categories Inspiracija

Ana Janković: Kako sam postala Ana2Cats?

Anu Janković znam iz vremena kada nije bila Ana2Cats. Doduše, tada nije bila ni Janković već Delibašić 🙂 Iako je bio fascinantan njen entuzijazam, u tom trenutku je bilo teško zamisliti da će, par godina kasnije, na YT-u imati 61.000, a na instagramu skoro 66.000 pratilaca. Nije bilo lako pretpostaviti ni da će blog biti njeno radno mesto, jer u to vreme blogerke nisu bile ni na kraj pameti ljudi, koji odlučuju o marketinškim budžetima.

Razgovarala: Brankica Treskavica

Foto: Arhiva Ana2Cats

U kakvom sećanju ti je vreme, u kom si odlučila da postaneš blogerka?
U tom trenutku je trebalo da počnem da radim za jednu veliku, stranu kompaniju, ali se njihov dolazak u Srbiju stalno odlagao. Tokom dva meseca čekanja sebi sam rekla – sada ćeš početi da radiš nešto pametno sa svojim životom i počela da pišem blog. To je bilo u novembru 2011. godine.
Da li si u tu priču krenula sa idejom da ti, jednog dana, bude posao?
U jednom od mojih starih postova piše – “planiram da vam se jako dopadnem, pa da zgrćem pare na internetu”. Naravno, nije to bilo baš tako lako. Tek pet godina kasnije je blog počeo da donosi sumu, od koje sam mogla lepo da živim.
Jesi li mislila da će se to brže desiti?
Nisam imala ideju kako će sve ići, ali mi je koncept bio jako zanimljiv. Bila sam spremna da blogu posvetim vreme, pa kad se nešto desi – desiće se. Prvi novac sam dobila posle dve-tri godine. Treba imati u vidu da u to vreme firme nisu o blogerima razmišljale na način na koji to čine danas.

Foto: Milica Jovanović

■ Kako ti, sada, izgledaju tvoji prvi postovi?
Zadovoljna sam kad uzmem u obzir koliko je toga tada bilo drugačije, ali čitajući baš taj post, koji sam pomenula, pitala sam se – kakva je ovo rečenica od “tri metra”. Tada nisam znala kako da tekst učinim što pitkijim, već sam pokušavala da što više informacija smestim u nekoliko rečenica.

Šta ti je, u početku, bilo najteže?
Uvek su mi problem bile fotografije, jer nisam umela dobro da ih napravim. Zato sam kasnije i prešla na YT. Tada nisam znala ni jednu jedinu osobu na YT, ali sam pomislila – hajde da probam. Od početka mi se dopalo, a moram da pomenem da sam svojih prvih pet videa uradila u saradnji sa Avonom. Došla sam u ogroman studio gde je već bila cela, odlično uigrana ekipa. Moje je bilo samo da sednem i govorim. To mi je pojednostavilo taj prvi kontakt sa YT-om.

Kliknite na sledeću stranu…

Pročitajte i… Pitali smo Tamaru Paunović kako uspeva da izgleda tako dobro 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA