Više putovanja – više samopouzdanja!

by | 13 maja, 2017

Prema najnovijim rezultatima globalnog istraživanja, koje je pokrenuo Booking.com, svetski lider u povezivanju putnika s najneverovatnijim smeštajnim objektima na svijetu, uzbuđenje koje proizlazi iz novih iskustava povećava nivo samopouzdanja i proširuje vidike, te nas generalno čini uspešnijima u životu. Istraživanje u kome je učestvovalo više od 15.000 osoba iz 20 zemalja s raznih kontinenata, sprovedeno tokom januara ove godine, dokazuje da putovanja u mesta u kojima nismo bili i otvorenost prema novim i drugačijim iskustvima, podstiču ljude da svoj život obogate unoseći u njega određene promene.

Foto: Pixabay

Manje običan život

Bilo da je reč o prvom putovanju u inostranstvo, otkrivanje novog odredišta ili solo putovanja, gotovo dve trećine putnika (65%) tvrde da su im nova iskustva na putovanju podigla nivo samopouzdanja. Činjenica je da pomisao na nova iskustva na putovanjima može da stvori i određenu bojazan, ali većina (61%) kaže da se sav strah, koji je postojao pre polaska na put, pokazao nepotrebnim.

Puni energije i samopouzdanja možemo lakše donositi odluke o velikim promenama u životu. Jedan od 10 putnika tvrdi da su mu nova iskustva na putovanju pomogla u donošenju odluka o promeni posla ili karijere, jedan od 10 kaže da su dovela do promena u vezi ili odnosima s drugima, a petina se lakše odlučila za preseljenje.

Foto: Pixabay

Ispitanici tvrde i da samopouzdanje, kao rezultat novih iskustava na putovanju, može da otvori vrata prema novim i inspirativnim životnim prilikama kao što su upoznavanje novih vrsta ljudi (40%), kuvanje i probanje novih jela (43%), učenje novog jezika (29%) i čitanje i upoznavanje nove kulture (29%).

Podaci govore i da su osobe koje su mnogo putovale i doživele brojna nova iskustva uglavnom zanimljivije od onih koje nisu (61%), ali i da su obično zahvaljujući novostečenim saznanjima o međuljudskim odnosima, kao i praktičnim veštinama, uspešniji u životu i karijeri (45%).
Novo iskustvo može biti toliko značajno u nečijem životu da ga mnogi smatraju uzbudljivijim od prvog ljubavnog sastanka (53%), novog posla (51%), sklapanja novog prijateljstva (62%) pa čak i prvog poljupca (36%).

Pročitaj i… Istraživanje: Putovanja nas najviše usrećuju 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.