Categories Stil života

Knjige koje će u vaš život uneti francuski chic

Pariz je oduvek bio centar mode i stila. Brojni su gradovi koji su mu želeli oduzeti tu titulu: Milano, London, New York – ali nijedan to do sada nije uspeo. Koja je tajna francuskog chica?

Nakon toliko napisanih knjiga i propalih pokušaja da se pronikne u „ono nešto“ što imaju Francuskinje, ne smatramo da ćemo u ovom članku odgovoriti na to pitanje. Ali za stil i modu se uvijek valja boriti, te ćemo se potruditi da vam, u nekoliko koraka i knjiga, pokušamo približiti feminine mystique Parižanki. Nonšalantnost i sloboda kojom one odišu, ne može se naučiti.

www.anunblurredlady.com

Može se samo živeti i, barem mentalno, slediti puteve Sene i francuskih modnih pista. Skromnost nije odlika koju ima prava Francuskinja, pa tako ni saveti u knjigama koje vam preporučujemo nisu skromni. Pitanje koje bi vam postavila svaka Parižanka je sledeće: „Možeš li se maksimalno potruditi da izgledaš odlično, a istovremeno posedovati šarm savršenog nemara?“ A sada, pripremite se za francuski chic.

Živite kao Francuskinja: Kako biti Parižanka u svakoj prilici – Grupa autorki

Ako ste, u poslednjih godinu dana, kojim slučajem, bile izvan planeta Zemlje, možda niste čule za ovu knjigu. Grupa autorki Parižanki, skupila je svoje znanje i iskustvo, i pokušala običnim smrtnicama pojasniti što znači biti i živeti kao Parižanka. Knjiga nije vredna samo zbog autentičnog porekla autorki, daleko od toga. Osim što pišu o klasičnim stvarima kao što je stil odevanja i moda, autorke dosta vremena posvećuju i tajnovitim aspektima Parižanki kao što su melanholija, neposlušnost i tvrdoglavost.

Knjiga je obogaćena i fotografijama na kojima se, ako pažljivo pogledate, mogu uočiti neizrecivi aspekti francuskog chica. Prava Parižanka nije samo vezana za svoj grad, ona ga nosi u sebi gde god da se zaputi. Knjiga se čita kao nečiji tajni dnevnik jer publika ima osjećaj da mu se pred očima otvaraju vrata dugo skrivanog sveta. Hvala autorkama na ovom neprocenjivom priručniku!

Volite kao Francuskinja: Zašto Francuskinje ne spavaju same? – Jamie Cat Callan

Jesu li Francuskinje srećne u ljubavi? S obzirom na svoju stilizovanu bahatost, to je dobro pitanje. No, jedno je sigurno – voleli srećno ili ne, one ne spavaju same. One biraju s kim će i kada spavati, one znaju da su gospodarice svog života. Ova će vam knjiga odgovoriti na nekoliko ključnih pitanja vezanih za romansu i seks Francuskinja: Zašto se Francuskinje uvek osećaju seksi?

Kako Francuskinje koketiraju? Zašto Francuskinje svuda idu pešice i vole biti viđene? Gde Francuskinje upoznaju muškarce? Šta Francuskinja čini kad se njen muškarac loše ponaša? Ovaj naslov je prava mala škrinjica blaga prepuna saveta koje možete koristiti u svakodnevnom životu, nezavisno od toga želite li samo povremenu avanturu ili, pak, dugu i ispunjenu vezu. Francuskinje su one koje biraju, ostatku sveta, ostaje samo jedno – da se prilagode.

.Beograd je dobio novo mesto za ljubitelje kafe i knjiga!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA