Categories Stil života

Netflix time: 15 filmova uz koje raskid manje boli

Zabavljali ste se, ali tome je došao kraj. Sada ste u onoj fazi kada morate naći pravi način da prebolite. Možda zvuči kao kliše, ali pokušajte da misli skrenete uz neki dobar film i svoj omiljeni sladoled. Netflix vam nudi pregršt opcija, a mi smo za vas izabrali 15 najboljih filmova da prebolite raskid:

1. Tiny Furniture:

Ovaj naizgled jednostavno snimljen film, autorke Lene Dunham, koja ujedno i tumači glavnu junakinju Auru, priča je o završetku školovanja i adaptaciji na život koji nas čeka. Aura je završila fakultet i vraća se kući. Ostavljena je, nakon 4 godine i privikava se na novi način života. Ona počinje da živi sa majkom, koja zadire u njenu intimu. Izlazi sa momcima, sa kojima ne vidi neku perspektivu. Film o skupini ljudi koji su svako na svoj način pomalo anksiozni, inspirisaće vas da se preispitate gde se vi nalazite u svom životu. Kada sagledate to na primeru tuđeg života sigurno ćete uvideti na čemu morate raditi da biste sredili svoj.

2. Goodbye to All That (Zbogom svemu tome):

Iznenada, Otu supruga saopštava da je njihov brak gotov. Ovo  je film o adaptaciji jednog muškarca na promenu načina života. Oto upoznaje nove devojke, zabavlja se sa njima, a kroz taj odnos preispituje i sebe. Ovo je komedija, puna duhovitih replika iz koje se vrlo lako dolazi do zaključka, da život nije gotov nakon raskida, već da vas posle toga vrlo izvesno čeka nova avantura.

3.Mona Lisa Smile (Osmeh Mona Lize)

Ovo je film o jakoj i mladoj ženi, jakog duha, Ketrin. Rola koju tumači DžulijaRoberts vraća veru u to da je pre i posle svega najvažnija veza koju imamo sami sa sobom. Ona, kao profesorka istorije umetnosti, žena slobodnog duha, koja shvata naboj moderne umetnosti i oslobađanje ženske individualnosti, dolazi u Wellesley koledž da podučava mlade dame, koje su vaspitane potpuno suprotno, da je ženi mesto u senci muškarca. Iako neprihvaćena na  početku Ketrin se bori da ove mlade žene osvesti i pokaže im koliko je zapravo važno biti mlada, slobodna i obrazovana žena. Ovaj  film vas može inspirisati da uvidite svoje kvalitete, koje ste možda zanemarili. Ukoliko osvežite svoj duh ni raskid vam neće tako teško pasti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA