Categories Psiha, Stil života

Popravite najstresniji dan u samo 3 koraka

Izneti jedan radni dan smireno i sa osmehom, postalo je za nas pravi izazov. Zaista nije čudno što s vremena na vreme jednostavno želimo beg od stvarnosti i svih obaveza koje nas dave. Pa ipak, sve može da izgleda puno jednostavnije, ako obavezama pristupimo rasterećeno i bez tenzije, a svoj mozak odmorimo ode prekomernog stresa.

Iako vam sada izgleda nemoguće, zapravo je vrlo jednostavno!

Sledite svoju intuiciju

Kao i  svaka dobro organizovana žena, imate plan za sve. Ali, da li vam je poznat  onaj osećaj u želudcu koji vam kaže da neke obaveze ne uradite baš tim redom, vać da ih odložite za kasnije. To je vaša intuicija, a ona  retko kad greši.  Ponekad je jednostavno bolje pustiti da nas vodi naš unutrašnji glas, jer ćemo na taj način spasiti sebe dodatnog stresa, jer smo sve uradili na brzinu.

Spavajte kad god možete

Jedan od glavnih uzroka stresa je što smo uglavnom nenaspavani i sve obaveze obavljamo preumorni i sa “pola mozga”. Zato svaku moguću priliku za san i iskoristite, kako biste poboljšali svoju produktivnost i ojačali svoj imunitet.

Ponekad jednostavno usporite

Kada osetite da više ne možete, nemojte. Usporite malo, uzmite neko vreme samo za sebe i prošetajte ili jednostavno izađite na vazduh. Zaboravite telefon i druge ljude, sve što vam stvara pritisak i dopustite sebi nekoliko minuta opuštanja u prirodi, koja smiruje. Pronađite u sebi dodatnu motivaciju i tek tada se vratite obavezama.

Pročitajte i…Mini jutarnja rutina: Započnite dan sa osmehom

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA