Hleb sa belim lukom je favorit na TikToku! Imamo odličan recept

by | 4 novembra, 2021
Hleb sa belim lukom

Prvo feta testenina, zatim špagete iz rerne, a sada i hleb sa belim lukom. TikTok je pravo mesto kada je u pitanju postavljanje trendova u ishrani.

Na ovoj aplikaciji naročito su dobro prihvaćeni brzi i jednostavni recepti, oni koje poželimo odmah da isprobamo. Princip je sledeći: Što više ljudi snimi pripremu određenog recepta, veća je verovatnoća da će taj recept postati TikTok trend. A TikTokeri su upravo uspeli da lansiraju još jedan novi trend: recept za hleb sa belim lukom. Hešteg #garlicbread ima neverovatnih 464,7 miliona, što pečeni hleb sa belim lukom u ovom trenutku čini jednim od najpopularnijih snekova na svetu.

I, da, imamo recept!

Recept: Evo zašto je hleb sa belim lukom postao viralan na TikToku

Hleb sa belim lukom ima fantastičan, aromatičan ukus, a može se konzumirati kao grickalica idealna za filmsko veče, samostalan obrok ili uz, na primer, supu od bundeve. Zapravo, mogli bismo ga zaista jesti skoro sa bilo kojim jelom. Posebno praktično: ovaj TikTok recept se može pripremiti s domaćim pečenim bagetom ili (ako nemate vremena da mesite) sa bagetom koji ste kupili. Oba načina pripreme su preukusna.

Bonus: Svima su nam poznata antiviralna svojstva belog luka, zar ne? Ovo je odličan način da ga uključimo u ishranu u većim količinama i da se tako borimo protiv zimskih viroza.

Još jedna napomena: Sočan i pikantan ukus hleba belog luka uglavnom je rezultat jedne stvari – specijalne pripreme! Spojler: Ne morate da ga ljuštite ili seckate i nećete imati neprijatan miris na prstima.

@timm very tasty garlic bread 🔥 #food #bread #garlic #crispy #fyp #recipe ♬ Beggin’ – Måneskin

Da li smo vas nagovorili da je vreme da probate hleb sa belim lukom? Onda, evo jednostavnog recepta.

Sastojci:
  • Baget (domaći ili kupljen)
  • Cela glavica belog luka (da, dobro ste pročitali, jer se deo ukusa gubi prilikom pečenja)
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 50 grama putera
  • Začinsko bilje po ukusu: peršun, bosiljak, majčina dušica, origano…
  • So biber
  • Po ukusu: Malo parmezana ili feta sira
@flakeysalt Garlic bread: my favorite food group. #foryou #food #foodlover #cooking #skills #recipe #fyp #yum #cooking #bread #garlic ♬ original sound – Joshua weissman

Priprema:
  1. Odsecite vrh glavice belog luka tako da se vide pojedinačni čenovi.
  2. Zatim je umotajte u komad aluminijumske folije, prelijte kašičicom maslinovog ulja i stavite u rernu na 180 stepeni oko 45 minuta.
  3. Sada isecite začinsko bilje na sitno i stavite u činiju zajedno sa solju, biberom, maslinovim uljem, puterom i po želji parmezanom ili feta sirom. Dobro izmešajte.
  4. Kada nakon 45 minuta izvadite beli luk iz rerne, moći ćete ga lako izgurati iz ljuske i dodati u mešavinu putera. Još jednom sve dobro promešajte.
  5. Zatim isecite baget po dužini i namažite premaz od putera i belog luka.
  6. Premazani hleb se zatim ponovo peče u rerni oko 10 minuta dok ne postane zlatnosmeđ i hrskav.

Ovo je recept koji ćete napraviti više nego jednom. Da se kladimo?

 


I za kraj, ako želite da napravite hleb sa belim lukom „from scratch“ – ne verujemo da ćete pronaći bolji recept od ovog koji smo zapazili kod Sandre sa IG profila @kototamo:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sandra (@kototamo)

Pročitajte i… Šta za večeru? Probajte keto karfiol iz rerne

lepotaizdravlje.rs naito8 / iStock via Getty

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.