Zimska kornet torta – Najbolja prijateljica svih prazničnih trpeza 

by | 5 decembra, 2020

Zimska kornet torta biće na listi omiljenih…

Da li su vaše ideje za prazničnu trpezu neiscrpne ili ste u potpunosti posustali sa idejama? Ukoliko nemate inspiraciju jer vas celokupna situacija s koronavirusom rastužuje, ne berite brigu. Trpeza i u ovoj situaciji mora biti postavljena, a šta je ona bez ukusne slasne torte. Stiže recept za savršenu deliciju. (Pročitaj: Za sladak vikend – Kolač Džejmija Olivera koji će vas oraspoložiti!)

Kornet torta – Ljubav na prvi zalogaj!

Sastojci za piškotu (potrebne su dve) 

– 75 gr sećera
– 5 belanaca
– pola kesice praška za pecivo
– 1,5 kasike supene brašna
– 25 grama ribane čokolade
– 5 žumanaca
– 50 grama mlevenih lešnika

angeluisma / iStock / Getty Images Plus via Getty Images

Priprema piškote: 

Sve navedene sastojke umutiti zajedno. Piškote peći na 175 stepeni oko 30 minuta. Kada se ohlade preseći po želji (uzduž ili popreko) na dva dela tako da se ukupno dobiju četiri kore. (Pročitaj: Jesenji specijalitet – Knedle sa ajvarom i mocarelom)

Fil: 

5 jaja i 15 kašika šećera kuvati na pari. Kada se dobije gusta jednolična masa dodati 150 grama čokolade za kuvanje. Kad se fil prohladi dodati 1 ceo margarin ili puter i 200 gr proprženih mlevenih lešnika.

Sastojci i priprema za kornet: 

6 kesica šlaga umutiti na jako čvrstu masu i tome dodati 50 grama ribane čokolade i 50 gr proprženih mlevenih lešnika.

Način filovanja kornet torte: 

Na prvu piškotu premazati fil pa na taj fil premazati kornet i od gore staviti piškotu. Filovati naizmenično dok se ne potroše svi sastojci.

Kada završite sa filovanjem, tortu možete posuti mlevenim lešnicima, topljenom čokoladom ili ukrasiti šarenim makaronsima.

Izbor je neograničen, a vaša poslastica spremna za prazničnu trpezu!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by baštička (@bastickask)

lepotaizdravlje.rs RuthBlack / iStock / Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.