
Objavljen je prvi VODIČ KROZ VEGANSTVO na srpskom jeziku
Ako ste vegan ili ste zainteresovani za veganski stil života, imamo lepe vesti - nedavno je objavljen prvi, potpuno besplatni, vodič kroz veganstvo...
Spoj ćuretine i tikvica je još jedan brz i zdrav obrok za celu porodicu. Čak i kada je mama na dijeti!
Ćuretina sa pestom i tikvicama je pravi letnji recept. Njegova je glavna prednost što sadrži malo ugljenih hidrata pa je pogodan za razne tipove ishrana, čak i za one koji su na strogim dijetama.
Sastojci su lako dostupni, a priprema brza: savršen za dane u kojima ste „zaglavili“ na poslu, jer u kuhinji morate da provedete svega 15 do 20 minuta!
1 kg sitno sečene ili mlevene ćuretine
3 veće tikvice rezane na tanke kriške
1 srednji luk sitno iseckan
1 grozd čeri paradajza sečen na polovine (sitno seckani kiseliji paradajz, tri veća komada)
3/4 šolje pesto sosa
1/4 kašičice soli
2 kašike parmezana (ili tvrdog polumasnog sira, može i 50 grama mrvljene fete)
1 kašičica ulja
Foto: JJGoldbond / iStock via Getty
Zagrejte posudu sa nelepljivim dnom na srednjoj vatri, a potom dodajte luk i dinstajte ga, uz mešanje, oko tri minuta. Dodajte ćuretinu i kuvajte je 5 do 7 minuta, konstantno je usitnjavajući. Dodajte tikvice (prethodno slabo posoljene i oceđene) i dinstajte još 3 do 4 minuta. Važno: tikvice sadrže dosta vode, tako da ih ne smete prekuvavati. Prestanite da kuvate dok su još čvrste i oštre. U suprotnom, rizikujete gnjecavo jelo.
Sklonite sa šporeta, dodajte pesto i paradajz i dobro promešajte. Pospite izabranim sirom i uživajte! (Isprobajte i… Šta za večeru? Pileći takos sa povrćem (zdrav, a gotov za pola sata) )
Bonus savet:
Ukoliko vam je potrebno više kalorija, ubacite u recept i šaku integralnog pirinča.
Ostatke od ovog jela možete čuvati u frižideru do tri dana.
Ćureće meso možete zameniti: piletinom, jagnjetinom ili teletinom.