Categories Zvezde

Hju Džekman se ponovo suočio sa rakom kože

Nakon što je prošlog novembra izjavio da mu je otkriven rak kože, Hju Džekman ponovo se suočio sa ovom opakom bolešću.

hju-dzekmen

Slavni glumac objavio je na Instagramu fotografiju na kojoj ima zavoj na nosu, i otkrio da se ponovo podvrgao tretmanu uklanjanja kancerogenih ćelija, te pozvao javnost da se obavezno zaštiti od štetnih sunčevih zrakova.

“Još jedan karcinom bazalnih ćelija. Sada smo sve uklonili. Molim vas, nosite kremu sa zaštitnim faktorom”, napisao je on.

Karcinom bazalnih ćelija je izlečiv i uobičajen oblik raka kože koji je moguće uočiti po ranama ili izraslinama na spoljašnjem sloju kože, i koji je obično uzrokovan intenzivnom izloženošću UV zracima. Iako se najčešće ne širi, stručnjaci upozoravaju da može da izazove deformacije ukoliko se brzo ne leči.

Četrdesetpetogodišnjem Džekmenu prvi put je dijagnostikovana ova bolest prošle godine nakon što ga je supruga Debora Li Furnis, sa kojom ima 13-godišnjeg sina Oskara i sedmogodišnju kćerku Avu, nagovorila da pregleda beleg na nosu.

“Bila je u pravu. Imao sam karcinom bazalnih ćelija. Molim vas, nemojte biti naivni kao ja. Pregledajte se i koristite kremu sa zaštitnim faktorom”, poručio je tada australijski glumac.

Autor: Life Content
Foto: Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA