Sjajna street art tura kroz Dorćol i Savamalu!

by | april 28, 2017

U vreme tranzicije svi smo imali samo jednu želju: da Beograd postane glavna atrakcija za turiste iz celog sveta. Ovaj projekat koji sam slučajno našla surfujući po netu, pokazuje upravo to. Konačno smo dosegli nivo kada nešto novo radimo ili stvaramo zato što postoje inostrani interesenti. Naime, reč je o super krativnom projektu mladih umetnika. 

Foto: Pixabay

Sigurno ste primetili koliko se kulturna scena Beograda progresivno razvija. Najpopularniji kvartovi Dorćol i Savamala predstavljaju pravu umetničku riznicu, i sada, naša prestonica konačno može da parira svetskim metropolama. Baš kao i evropske prestolnice i Beograd je ponosan na svoja street art ostvarenja. Mladi srpski umetnici će sve zaljubljenike u street art provesti kroz najšarmantnije beogradske četvrti- Dorćol i Savamalu.

„Streetup Tours“ će vam kroz vođstvo samih umetnika pokušati dočarati kulturno naseđe našeg grada. Ne radi se isključivo o samim radovima, već i pozadinskim pričama koje govore kako su one nastale. Naime, na organizovanoj turi koja traje 2-3 sata i košta 17 evra, saznaćete da jedan od najstarijih uličnih murala datira još iz 1989. godine, a reč je o radu umetnika Vladimira Veličkovića nazvanom „Pobednik“.

Trenutno su u ponudi ture koje će vas provesti kroz verovatno najzanimljivije četvrti grada, Dorćol i Savamalu, a osim samih tura, moći ćete se i sami okušati u kreativnom stvaranju, kao i popričati s umetnicima. Više informacija možete saznati preko njihove službene stranice

Pročitajte i… Da li prava ljubav traje ceo život?


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje