Categories POKLONI I AKCIJE

L&Z čitaonica: Preporuka za sve nas koje radimo na ličnom razvoju + pokloni!

Izdavačka kuća Harmonija preporučuje šest svojih izdanja, istaknutih autora iz oblasti ličnog razvoja, od Opre Vinfri, preko Lujze Hej do Džulije Kameron. Sva ova izdanja su i na poklon – za one raspoložene da učestvuju u darivanju. 

Za učešće, sve što treba da uradite jeste da u komentarima ispod ovog posta napišete koju oblast svog života, ili koju svoju osobinu, želite da unapredite. Komentare ostavljajte do petka 24. maja u 12 h kad ćemo proglasiti šest najkreativnijih odgovora, a oni će svojim autorkama doneti na poklon knjigu.

 

MOĆ ŽENE, LUJZA HEJ

 

Svaka od nas mora naučiti da ceni svoj život i svoje sposobnosti isto onoliko koliko su nas učili da cenimo tuđe. Samopouzdanje i samopoštovanje najveće su dragocenosti svake žene. Ako nemamo te osobine, treba da ih razvijemo. Ako imamo svest o sopstvenoj vrednosti, nećemo trpeti zlostavljanje niti inferioran položaj.

Potpadamo pod tuđu dominaciju samo ako verujemo da nismo dovoljno dobre ili da smo bezvredne. Osnaživanje žena najvažniji je preduslov za unapređivanje planete. Ako su žene potlačene, svi gube. Kad su žene na dobitku, svi napredujemo.

 

 

SAVLADAJTE PREPREKE BEZ OBZIRA NA SVE, LIZA NIKOLS

 Liza Nikols zna iz prve ruke da je srce najsnažniji mišić u telu, jer je ona sama živi primer da korišćenje emocionalne snage može da  nam omogući život za kakav smo rođeni. U ovoj knjizi otkriva nam devet koraka ili „mišića” i najvažnije stvari koje svi možemo da preduzmemo kako bismo živeli životom kakav želimo i zaslužujemo.
To je revolucionaran, moćan i inspirativan program koji nas podseća da se sve što nam je potrebno da budemo srećni nalazi u nama samima i pokazuje kako i mi možemo da konačno ostvarimo svoje snove. U ovoj knjizi nije reč samo o tome kako da prevaziđemo prepreke već i o tome kako da ih iskoristimo da bismo stvorili život kakav želimo.

ONO ŠTO SASVIM SIGURNO ZNAM, OPRA VINFRI

Opra Vinfri je jedinstveni fenomen našeg vremena. Tokom nekoliko decenija stvarala je istoriju svojom legendarnom emisijom, pokrenula svoju televizijsku mrežu i časopis O, postala jedina Afroamerikanka koja je zaradila više od milijardu dolara, dobila počasnu diplomu Univerziteta Harvard, kao i Predsednički orden slobode. Iz svega što je doživela izvlačila je životne pouke, koje je četrnaest godina delila sa svojim čitaocima u popularnoj kolumni časopisa O – Ono što sasvim sigurno znam.

Sada su, po prvi put, ti Oprini misaoni biseri ažurirani, pregledani i sakupljeni u divnu knjigu, prepunu njene mudrosti i otkrića do kojih je dolazila tokom života. Organizovani po temama – radost, otpornost, povezanost, zahvalnost, mogućnost, zadivljenost, bistrina i moć – ovi eseji nude nam jedinstven, moćan i intiman uvid u srce i um jedne od najčudesnijih žena na svetu, istovremeno nam dajući uputstva kako da postanemo najbolja verzija sebe.

 

PUT UMETNIKA, DŽULIJA KAMERON

Svetski bestseler Put umetnika – koji milioni čitalaca smatraju neprocenjivim vodičem za umetnički život – i dalje je aktuelan kao što je to bio pre dvadeset pet godina kada je prvi put objavljen, i predstavlja izuzetno provokativno i nadahnjujuće delo. U novom uvodu knjige, Džulija Kameron iznosi svoja razmišljanja o uticaju Puta umetnika i opisuje ono što je radila tokom proteklih decenija, i iznosi novostečene uvide u stvaralački proces:

Pre dvadeset pet godina objavila sam Put umetnika, knjigu koju sam osmislila kao priručnik za podršku umetnicima. Bila sam zatečena njenom popularnošću. Mislila sam da pišem knjigu za sebe i nekoliko prijatelja. Umesto toga, ispostavilo se da sam napisala delo koje se obraća milionima. Glavna premisa knjige jeste da smo svi mi kreativni i, da uz nekoliko jednostavnih tehnika, svi možemo da postanemo još kreativniji.

 

KINESKE VEŽBE ZA ZDRAVLJE  I DUGOVEČNOST, STIVEN KARDOZA

Poboljšajte svoje zdravlje i oslobodite se zdravstvenih tegoba uz pomoć 88 vežbi datih u ovoj knjizi koje možete lako da naučite i izvodite. Ove vežbe može da radi svako, bez obzira na godine, pol i zdravstveno stanje. Dovoljno je da ih radite po nekoliko minuta svakog dana da biste osetili njihovu efikasnost.  Uz pomoć ovih vežbi možete da: * Poboljšate svoju formu.

* Smanjite na najmanju moguću meru ili čak potpuno eliminišete mnoge od znakova starenja. * Uživate u dobrom zdravlju još mnogo godina. * Rešite se brojnih zdravstvenih tegoba. * Poboljšate svoje sportske rezultate i smanjite mogućnost povređivanja pri bavljenju sportom. * Povećate nivo energije i postanete vitalniji. Vežbe su zasnovane na principima akupresure, taičija, čigonga i taoističke joge, a  za svaku od njih dato je lako razumljivo objašnjenje, uputstvo za izvođenje, kao i fizičke i energetske koristi koje ćete imati od nje.

 

TAJNA SRODNIH DUŠA, ARIJEL FORD

Јeste li se ikada pitali šta vam je potrebno da biste našli ljubav svog života? Da li sanjate o životnom partneru koji će vas voleti, brinuti o vama i obožavati vas? Tajna srodnih duša pokazuje kako da, koristeći zakon privlačenja, preuzmemo kontrolu nad svojom romantičnom sudbinom.

Knjiga je prevedena na preko dvadeset jezika i postala je svetski fenomen i bestseler. Arijel Ford tvrdi da svako, bez obzira na životnu dob, može da nađe pravu ljubav, ako je spreman da se pripremi, na svim nivoima, da postane magnet za ljubav. Ona to vrlo dobro zna iz svog iskustva. Tehnike iz ove knjige primenila je da u četrdeset četvrtoj godini privuče u svoj život svoju srodnu dušu

Dobitnice su Katarina, Aleksandra, Senka, Zlatica, Honeyyy, Ljiljana. Molimo dobitnice da se jave na mejl www.lepotaizdravlje.rs@gmail.com(subject LZ citaonica dobitnice) i pošalju ime i prezime, adresu i kontakt telefon.

30 komentara

 1. Želim da unapredim avoje samopouzdanje. Jednostavno u poslednje vreme imam osećaj nesigurnosti. Pokušavam sebe da stavim u prvom planu ali mi ne uspeva.

 2. Smatram da svako od nas ima svojih vrlina i mana,to su osobine koje krase svakog čoveka.E sad,ono što želim kod sebe da promenin,da unapredim osobinu a to je-da prestanem da verujem u lažna prijateljstva.Znate ono-svi su uz vas dok vam ne okrenu leđa,a onda krenu ogovaranja.Iznova i iznova govirim sebi da je dosta ali-ne vredi,opet nastavljam.Sve mislim srediće se,nije tako mislila..Bolje je imati jednog pravog prijatelja(prijateljicu),nego deset lažnih.

 3. Smirenost, jedna od osobina koju zelim da unapredim, da se opustim i uzivam , da budem smirena i da uzivam u zivotu.

 4. Kineske vežbe su stvorene za mene! 47 godina, prošla jednu operaciju kuka, čeka me druga i vežbe koje mogu raditi u svom domu su mi od presudne važnosti. I svi drugi naslovi su preko potrebni svakom biću, ali Zdrav čovek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu…

 5. Zelim da ojačam ljubav prema sebi kako bih naučila i meni bliske ljude da zavole sebe kao najsavršenija bića sa svim svojim nesavršenostima❤️

 6. Zelim da znam sta zelim od zivota, zelim da znam u kom pravcu treba da idem, imam dosta mana i kao da nemam snagde da ih se resim i da se poboljsam, previse se plasim. Nedostaje mi volja, i uspeh,pozrtvovanost za nesto. Da znam sta zelim, sta volim, cime zelim da se bavim, da se odredim u zivotu koji mi je podaren.

 7. “Samo unutrašnji napredak čini čoveka trajno srećnim. ” Postoji tako mnogo stvari koje bih promenila kod sebe, kako spolja tako i iznutra. Posedujem brojne osobine koje bih promenila ali najviše želim da počnem da živim punim plućima. Celog života razmišljam o posledicama, o propuštenim prilikama, šta sam uradila, šta sam mogla da uradim… To mnogo utiče na moj život ali i na meni drage osobe. Jednostavno želim da uživam u momentu, bez stresa i bezrazložnih briga. Današnji svet jeste pun nepravde i stresa ali želim da već jednom raščistim sa sobom i prepustim se životu.

 8. Svaki umetnik zna koliko je kreativnost nepredvidiv dar. Nekada je ima u izobilju, a nekada se vešto sakrije, i od autora i od publike. Za one dane kada nema kretivnosti u kreatoru bilo bi dobro prisetiti se saveta iz knjige “Put umetnika”.

 9. Ono što želim da unapredim je samopouzdanje jer mi to baš nedostaje. Čitala sam razne članke u vezi sa tim ali ništa nije pomoglo.

 10. Zelim da radim na svom samopouzdanju, volji i jacanju duha! Kao mama dvoje male dece usla sam u neku rutinu i povremeno se ne osecam raspolozeno, vec iscrpljeno i nesrecno, a realno znam da nemam razloga za takvo osecanje, sve prolazi, oni rastu, ja cu se uskoro vratiti na posao i u drustvo i necu biti mama servis ceo zivot : donjenje, menjanje pelena i sve ponovo na 3h po ceo dan i noc… Zelim nesto da preduzmem da sebi podignem moral i da shvatim da ima mnogo lepih stvari u roditeljstvu, osim obaveza 😉

 11. Smirenost i samopouzdanje bih želela da unapredim kod sebe. Smatram da svaki čovek smirenošću i unutrašnjim mirom može da postigne rezultate pozitivne u svom životu.

 12. Da biste voleli druge, morate voleti sebe. Skoro sam osvestila zasto pamtim tu recenicu koju sam cula u nekom intervjuu, cija tema nije ni bio licni razvoj. Sada znam da roditelje, drugare u skoli ne mogu da krivim za nedostatak samopozdanja, ne mogu provesti zivot trazeci krivca zasto sebi nikad nisam dovoljno dobra. Ja sam i uzrok i posledica, ja sam ta koja je krator svog zivota. I kako sam osvestila ono sto bih da menjam kod sebe, sad, uz ove knjige, imam i prakticne alate kako da to postignem 🙂

 13. Postovani,
  sve knjige koje ste izabrali za darivanje su korisne, divne i dragocene. Svaku vredi procitati.
  Partnerstvo je oblast zivota koju ja zelim da razvijam i unapredjujem, u svakom obliku, a posebno sa emotivnim partnerom nakon sto se konacno privucemo i sretnemo. To je sfera na kojoj zelim da radim a onda i iskusim lepotu bliskosti, ljubavi i deljenja.

 14. Volela bih da promenim kod sebe osobinu da nekada previše čekam da se ispune određene okolnosti da preduzmem korake željenih promena. Jesam disciplinovana ali želela bih da brže krenem u akciju, da češće poslušam srce, pa neka bude i pogrešna odluka.

 15. Put ličnog razvoja uvek je ona najtrnovitija staza, najkrivlja serpentina,najkamenitija stena,najteže priznanje,suočavanje. Jedina ispravna ‘teskoba’. To je ono kao kad mislih da za dobrog pisca treba pročitati stotine knjiga, biti master književnosti. Ne. Samo treba imati dušu,ali onu nešmirglanu, izraubovanu,ona što je putovala,smejala se, crvenela od stida katkad. Pasti,da bi ustao. Ali,svako ustaje kad je spreman. Ogoliti se pred strahovima,a moj je strah od javnog nastupa, to je nesto sto me sputava. A sa tim neretko dolazi i manjak samopouzdanja,misljenje da ‘nismo dovoljno dobri’. Volela bih da se više opustim,ne budem control freak. Jer,nijedna tvrđava neće pasti radi jednog čoveka!

 16. Koliko god bili zadovoljni svojim životom, uvek treba da težimo ka nekom unapređenju sebe ili nekog segmenta u životu jer to je ono što nas u svakom smislu drži voljnima. Ono što bih kod sebe unapredila jeste prihvatanje nekih situacija koje mi trenutno donose tugu. Želim da budem spremna na krajeve stvari koje mi donose nemir, a da ne prolazim dramatično kro sve te trenutke. Želim prozornost koja će mi omogućiti da vidim pozitivnu stranu negativnih situacija jer inace smatram da sve ima svoje zašto i svoju dobru stranu

 17. Nekad toliko jako prigrlim svoje mane i nedostatke, da pomislim- ovakva ja sam najbolja opcija, a nekad, osećam se kao da kisnem ispod neke ogromne pečurke 🙂 I da nista nije kako bi trebalo. S tim u vezi , promenila bih osećaj preispitivanja (kažu da horoskopske Device imaju to kao svoj DNK) i analiziranja. Nekad stvarno valja pustiti stvari baš onakve kakve su,bez ikakvih pretenzija da se nešto nužno menja. Volela bih da ne odustajem lako, pošto mi se i to nekad desi. I da naučim da se ne plašim da se otvorim pred ljudima. Ali,strah da ću biti povređena veoma me parališe.

 18. Volela bih da imam vise hrabrosti jer mi bas ona nedostaje da pohrlim u susret ostvarenju svojih snova.Imati hrabrost znaci imati poverenja u zivot,rizikovati,padati,ponovo ustajati i nikada ne gubiti veru u sebe,u dobrotu,ljubav. Bas bih volela da procitam knjigu Opre Vinfri-zene koja je imala veliku hrabrost da ostvari sve svoje snove!

 19. Zelela bih da se konacno probudim iz zimskog sna.Prolece je odavno doslo a ja nikako da se razmrdam.Zelela bih da poboljsam svoju kreativnost,da budem vrednija,ulenjila sam se tokom zime,da imam vise energije,da budem organizovanija,da ne koristim onih 15 akademskih kao izgovor.Naravno postoje i one osobine koje ne bih menjala,a jedna je od njih je da zivot posmatram iz onog lepseg ugla.

 20. Sigurno je to samopouzdanje. Volela bih da vise cenim svoje prosle uspehe, a da se manje secam neuspeha. Da imam vise samopostovanja, da budem sigurnija u preuzimanju svih novih zadataka i da vise rizikujem.

 21. Potrebno mi je da se posvetim više sebi u smislu da ne stavljam druge uvek na prvo mesto. Često me opterećuju reakcije okruženja i potreba da sam uvek tu za svoje prijatelje pa čak i kad mi to vreme ne dozvoljava. Jednostavno, još uvek vežbam da kažem NE…

 22. Samopouzdanje je nesto sto mi najpotrebnije,tako ne bi niko ,,gazio”po meni i kada bih to ,,NE ” konacno uspela da izustim,a ne da se ustrucavam kako druge ne bih povredila,a da sebi najvise naudim.

 23. Volela bih da sam opuštenija…
  Brz tempo kojim živimo, nameće mnoge obaveze koje nam ne dozvoljavaju da se opustimo i posvetimo sebi. Volela bih da mogu više da uživam u sitnicama i radostima života, a da ne mislim o tome šta će biti sutra..

 24. “Furaj mali sam sredinom
  Furaj mali tom dolinom
  Bog te cuva,a ti pazi ljude
  Pa sta bude neka bude”
  Ovi stihovi iz Merilinove pesme koju trenutno slusam dok vam ovo pisem bas nekako definisu zivot,bar iz mog ugla.Svake godine posle svakog mog rodjendana imam osecaj da se u meni pojavljuje nova dimenzija snage,ali i nova dimenzija straha.Znam naravno da je taj strah zdrav a i normalan za moje godine i da mi sluzi kao pokretac da budem sto bolja.Tesko da mogu da se odlucim za samo jednu osobinu ili oblast svog zivota koji zelim da unapredim.Zato cu navesti nekoliko…Uvek kada zelim nesto razmisljam o tome Ko pre svega treba da postanem da bih to nesto postigla i imala u svom zivotu.Ove godine bih zelela da budem mnogo vise disciplinovanija i da menjam lose navike koje mi vise ne sluze.Volela bih da vise vodim racuna o svom zdravlju.Zelim da budem hrabra da pitam,ucim i istrazujem Zelim da se jos vise razvijam kao bice,da negujem odnose,ljubav,razgovore,smeh,lepe misli,energiju instinkta,iskrenosti i vere.I da zato uvek i biram takve ljude oko sebe.I stvarno bih volela da ponovo imam vise vremena za citanje i pisanje,jer u tome stvarno nekako uzivam… :))

 25. Volela bih na nadjem ljubav svog života. Kako vreme odmiče, moja nada sve više opada, iz razloga što nailazim na pogrešne osobe. Volela bih da volim nekoga i da budem voljena, to je ono što mi fali u životu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA