Ispovest: Komplikovano je… voleti nekoga kome niste na prvom mestu

by | 27 marta, 2017

Našli ste „pravog“, zaljubili se, ljubav prema njemu postala je neodvojivi deo vas, možda ste i započeli život udvoje… A onda je usledio šamar realnosti i suočili ste se s izazovima koje niste mogli da predvidite. Kada skinete ružičaste naočare, šta ostaje? Nataša (30) je u vezi s dvanaest godina starijim muškarcem i sve je skoro idealno, osim što je on razveden, ima dvoje dece i mnoštvo obaveza prema porodici.

Piše: Tamara Bogunović

Foto: Pixabay

Bila smo na proslavi reprize Nove godine kod prijatelja kada sam ga upoznala. U to vreme bila sam singl već neko vreme, što je bio sasvim dovoljan razlog da prihvatim da se bolje upoznamo. Dopisivali smo se danima, dotakli se raznih tema, ispostavilo se da imamo mnoštvo zajedničkih osobina, predmeta obožavanja, ličnosti kojima se divimo, iste poglede na život, na izazove… Jednostavno, mnogo toga se poklopilo. Nakon nedelju dana, ponovo smo se videli, što je samo potvrdilo obostrano dopadanje. Znate onaj neverovatni osećaj da je on vaša srodna duša, iako ga poznajete tako kratko? Osećala sam da je onaj pravi. Međutim, narednih dana mi nije pisao tako često kao ranije, a kad god bih mu poslala poruku, usledio bi odgovor da je u gužvi, na sastanku ili neki drugi izgovor. O čemu se radi, pitala sam se. Gde sam pogrešila? Jesam li rekla nešto što mu se nije dopalo? Mučila su me razna pitanja. Odlučno sam okrenula njegov broj i dogovorila susret.

Istina je uvek pravi odgovor
Seo je ispred mene. Tužan, sumoran, razočaran – nisam mogla da dokučim o čemu se radi. Pričali smo desetak minuta o nebitnim temama, a onda sam presekla koještarije konkretnim pitanjem: „U čemu je problem?“ „Žao mi je što je sve ispalo ovako. Svidela si mi se mnogo, osetio sam da bi možda to moglo biti to i zato sam se povukao…“ „Ne razumem“, odgovorila sam. Tada mi je saopštio da je zapravo oženjen, tačnije u fazi razvoda, i da iz tog braka ima dvoje dece – osmogodišnju devojčicu i petogodišnjeg sina. Usledio je šok. Toliko smo pričali, a nijednom ih nije spomenuo. Rekla sam mu da mi je potrebno malo vremena da razmislim o svemu. Uistinu mi se dopao, tako da sam ubrzo uhvatila sebe kako u njegovo ime pronalazim izgovore. Svi dolazimo s nekim „paketom“, manjim ili većim. Imamo prošlost i neke svoje bivše. Želela sam da mu pružim šansu. Imao je sve osobine o kojima sam oduvek maštala. Pažljiv, romantičan, pametan, duhovit, spontan, umeo je da učini da se u njegovom prisustvu osećam većom nego što jesam. Imala sam utisak da lebdim u oblacima. Oblak zaljubljenosti ne ostavlja ti mnogo prostora da predvidiš budućnost i pripremiš se za situacije koje će uslediti.

Kliknite na sledeću stranu…

Pročitajte i…  “Najbolja veza je ona u kojoj je međusobna ljubav jača od međusobne potrebe” – Mudrosti Dalaj Lame 

Brak iz ljubavi, rasprava iz sujete

Nastupio je realan život. S bivšom ženom bio je u veoma lošim odnosima, pa mu je pravila probleme kad god bi poželeo da vidi decu. Pomerala bi dogovore, odugovlačila, kasnila, smišljala izgovore, lagala. Bio je pod velikim stresom. Svaki potencijalni dogovor između njih završio bi se svađom i to se odražavalo na našu vezu. Počeo je kod mene da dolazi nervozan, neraspoložen, utučen, nije hteo mnogo da priča na tu temu. Odlazio bi kući pod izgovorom da ga boli glava ili da je iscrpljen. Znala sam da je to faza i da će proći. Ona će se navići na situaciju, prihvatiće razvod, deci će nedostajati otac, pitaće za njega i ona će morati da im dopusti da ih viđa. Tako je i bilo. Nije prošlo mnogo, a strasti između njih su se smirile. I sve je ponovo bilo u redu.

Foto: Pixabay

Ne zadugo. Usledili su rođendani, slavlja, proslave, praznici, raspusti, bolesti – temperature i viroze, porodična okupljanja, a mene nije bilo u svemu tome. Njegovi roditelji i najbliži prijatelji i dalje nisu znali za mene, jer se bojao da bi njegova bivša mogla saznati te zakomplikovati razvod. Uvek bi mi tražio samo još malo strpljenja, dok se razvod ne okonča, a naše pravosuđe imalo je sve vreme ovog sveta pred sobom. Ja nisam. Od sedam dana nedeljeno moj bi bio jedva dva dana.

Kako postupiti?
Svesna sam bila da je to bio moj izbor i da, ukoliko želim da se zabavljam s njim, jednostavno moram da se pomirim s tim da mu neću biti prioritet – uvek će njegova deca biti na prvom mestu. Bilo mi je teško da prihvatim tu činjenicu. Često sam preispitivala sebe da li bi on uradio isto da sam ja ušla u vezu s decom? Bila sam veoma nesigurna, u meni su se borili ego i srce. Ego bi mi dobacivao da mogu da nađem boljeg od njega, nekoga ko će umeti da ceni moje vreme i da mi se posveti, a srce je govorilo da je on pravi. Bez sumnje bio je divan otac, to nisam mogla da osporim. Bio je i divan partner, ali samo određenim danima kad je bio moj.
Nisam želela da ga odbacim samo zato što je imao prošlost, ali postojali su trenuci koji su mi vraški teško pali. Plakala sam često, ali sam ipak odlučila da ostanem s njim. Srce je presudilo. Nakon godinu dana ostala sam u drugom stanju. Iako je isprva govorio kako ne želi da ima još dece, sada dok gleda našeg sina, kaže da bi se pokajao da je ostao pri svom. Naš odnos se potpuno promenio. Prioriteti više ne postoje, ne takmičimo se međusobno, ne postoje brojevi i mesta na skali ljubavi. Svi smo jedno. Presrećna sam što sam uspela da potisnem ego i dopustim da srce nadvlada.

Pročitajte i… Ovo su rečenice koje će vam reći svi koji su srećni u ljubavi. Usvojite ih 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.