Ne mešajte ljubav i ljubomoru: Upozoravajući znakovi da imate posla sa partnerom koji želi da vas kontroliše

by | 5 jula, 2019

Ukoliko se prepoznate u sledećem tekstu, ne razmišljajte, već reagujte! Konstantno zivkanje, proveravanje gde ste i sa kim… i slično ponašanje na početku može delovati kao dokaz ljubavi, ali upravo su ovo pokazatelji da frajer sa kojim ste u vezi ima potrebu da vas kontroliše. Nažalost, ponekad je teško shvatiti da je reč o kontroli, a ako vašu vezu prepoznajete u ovim stvarima, to definitivno nema veze s ljubavlju.

Očekuje da mu se uvek javite

Ako slučajno propustite njegov poziv, postaje sumnjičav i ljubomoran, a nijedno obrazloženje nije dovoljno dobro da otkloni njegove sumnje.

Otvoreno prigovara kada negde idete bez njega

Ovo će nekim ženama delovati romantično, ali stvarnost je ipak malo drugačija. Muškarci opsednuti kontrolisanjem jednostavno ne mogu podneti ni najbenignije stvari, na primer kafu na koju odlazite sa prijateljicama.

Postoji čak 9 tipova bola koji nastaju zbog našeg duševnog i emocionalnog stanja

Neočekivano se pojavljuje kod vas

Ili ako živite zajedno, ume da neočekivano da dođe u stan, kao da očekuje da će pronaći nešto što ne bi trebalo. Postoji razlika između romantičnih iznenađenja i nekontrolisane ljubomore.

Očekuje da mu dozvolite čitanje poruka

A najčešći argument je „ako nemaš šta da krijete, daćeš mi da vidim sa kim se dopisuješ“. Poruke su privatna stvar, a ovakvi frajeri će pronaći nešto sumnjivo čak i kad to ne postoji, samo da bi mogli da dokažu da su u pravu.

Ovi saveti pomoći će da se osećate sigurno u svojoj koži

 

AntonioGuillem/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.