U čemu grešite kada se odlučite na zajednički život sa partnerom

by | 5 marta, 2020

Mnogi parovi se posle dugogodišnjeg zabavljanja odluče na zajednički život. Ukoliko je u pitanju ljubav to je dobra odluka, ali ako su razlog finansijske olakšice i deljenje troškova pravite veliku grešku.

Ne počinjite zajednički život ukoliko niste sigurni da to zaista želite. Ne dozvolite da vam odnos kroje finansije i želja porodice da se konačno skrasite. Pred vama su četiri stvari koje vam govore da li ste zaista dobro postupili kada ste se odlučili za zajednički život.

Otkrijte koliko se podudarate: Slučajni ili životni partneri

Počeli ste da živite zajedno zbog deljenja troškova

Kada odlučite da živite sa partnerom tada i iznajmite stan u gradu. To može biti dobro za vaš novčanik, ali s druge strane loše za vašu vezu i sreću. Ako ste zbog smanjenja troškova počeli zajednički život to će u početku biti lepo i sasvim ok. Međutim kasnije može da dođe do svađa i razilaženja u stavovima, kao i do neslaganja u podeli kućnih poslova. U tom slučaju kako biste spasili i vezu i ljubav, najbolje je da živite odvojeno i da se volite kao i pre.

gledanje u oci na

Bili ste srećniji pre nego što ste započeli zajednički život

Ukoliko uvidite da ste bili srećniji pre nego što ste počeli da zajednički život, razdvajanje bi bilo rešenje vašeg problema. Da li ste pre suživota bili zadovoljniji vezom i odnosom? Osećate li se sputano tokom zajedničkog života? Ako je odgovor na ova pitanja da, vratite se na stari način funkcionisanja i nastavite da živite u odvojenim stanovima. Ono što je bitno je da objasnite parteru da to radite zbog poboljšanja odnosa a ne zato što ga ne volite.

par veza seks lepota

Deca iz prethodnog braka ne žele suživot sa vašim partnerom

Odluka da ne žive zajedno ima najviše smisla za parove koji imaju decu iz prethodne veze ili braka. Ponekad roditelj želi da mu onaj ko nije roditelj njegove dece pomogne malo, a ponekad očekuje i više, pa ostaje u stanu zbog toga što smatra da je za decu bolje da imaju oba roditelja. Ipak, za decu je neretko bolje da ne upoznaju novog partnera svog roditelja, bar dok ne prođe određeni vremenski period. Zbog toga je najlakše da se konsultujete sa decom prilikom odlučivanja i da uzmete u obzir i šta bi njima odgovaralo.

Znate li da postoji partnerski opsesivno-kompulzivni poremećaj? Proverite da li je i vaša veza takva

Vaši životi su nekompatibilni

Tek kada ste se uselili u zajednički stan shvatili ste da su vaši načini života nekompatibilni i da morate na brzinu da se uskladite s partnerom.  Ako jedno od vas radi treću smenu, a drugo prvu smenu od 9 do 17 sati, možda bi najbolje bilo da zbog mira u vezi živite odvojeno. Situacija je ista i najbolje je da živete svako u svom stanu ukoliko jedan partner voli izlaske, društvo i organizovanje zabava, dok drugi želi samo vreme za sebe, piše superžena.b92.net

Foto: Guliver/Getty

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.