Zašto muškarci varaju: Evo šta o tome kaže nauka!

by | 16 novembra, 2022
Zašto muškarci varaju

Ukoliko vas interesuje zašto muškarci varaju, na pravom ste mestu.

Varanje je stanje koje proizilazi iz osećanja nezadovoljstva svojim životom. Uzroci izdaje leže mnogo dublje od samo fizioloških procesa. Najčešće su uzroci faktori koji ne nastaju iznenada. To su događaji, senzacije i stanja sa kojima prolazimo kroz život, slažu se psiholozi.

Zašto muškarci varaju

Sumnja u sebe

Muškarac pokušava da stekne iskustvo sa drugim partnerima. Ili ova želja da dokaže sebi da je sposoban za mnogo više. Često se dešava da muškarac, nađe sebi drugog partnera koji je mnogo mlađi od njega. Čovek pokušava da se afirmiše manipulišući drugim ljudima. To je najveći razlog zašto ljudi mogu da varaju, kada se ne osećate zadovoljni onim što radite, sa kim živite, kako provodite dan. I onda pokušavate da dovedete stvari u red na račun drugih ljudi.

Mikro-prevara: Da li ste skloni ovoj vrsti prevare?

Vampirizam

Ovaj prijem energije se dešava kroz fizički kontakt, kroz seks, kada stariji partner „oduzima“ energiju mlađem partneru.

Zašto muškarci varaju- nestandardno ponašanje

Na primer, u porodičnom životu osoba je prilično skromna, ali odlazi na poslovno putovanje, dozvoljava sebi da se ponaša na potpuno drugačiji način: počinje da se smeje naglas, nasilno izražava emocije, flertuje. Vraćajući se kući, ponovo uranja u svoje uobičajeno stanje. Kada se čovek plaši da promeni svoj život, lakše mu je da stvori neku vrstu iluzornog paralelnog sveta. Svaka izdaja je samoobmana. Ovo je pokušaj da se stvori nekakva paralelna realnost u kojoj ćete biti potpuno drugačiji, umesto da menjate neke događaje, reakcije, situacije koje su se dešavale u prošlosti.

Kako se ponašati u slučaju promene?

Korektno u slučaju neverstva, nemoguće je reći kako se pravilno ponašati ili ne. Na kraju krajeva, varanje je ono što određuje koliko prihvatate ili ne prihvatate ove lekcije. Varanje je nešto što može biti polazna tačka, nešto od čega možete započeti svoje velike promene u životu. Možete se rastati sa svojim partnerom, ili možete ostati da biste razumeli šta je hteo da vam prenese svojim postupkom.

lepotaizdravlje.rsPeopleimages/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.