7 modnih trikova Kate Middleton: Kako da se oblačite kao princeza?

by | 30 avgusta, 2022
modni trikovi kate middleton

Članovi kraljevske porodice imaju malo mogućnosti da pokažu individualni ukus, a njihov stil podleže strogim modnim pravilima. Ipak, Kate je nekako uspela da ovi pravilima da svoj lični pečat. Ovo su najbolji modni trikovi Kate Middleton.

Zbog čega moda nije poželjna u kraljevskoj porodici? Zbog toga što se smatra da kraljevi i kraljice moraju ljudima da pošalju sliku pouzdanosti i postojanosti. A kako to da urade ako stalno menjaju imdiž? Modni trendovi su nepostojani, stoga Kate Middleton bira – klasiku.

 

Modni trikovi Kate Middleton

 

Bez ekstravagantne odeće

Etiketa zahteva od princeza da se oblače sa ukusom, ali ne previše komplikovano – njihova pojava mora biti bliska ljudima. Zato odeća ne sme da sadrži ekstravagantne detalje. Nema printova, animal dezena, velikih izreza, tila, puno čipke…

Zato Kate voli monohromatski izgled ili koristi boje koje su potpuno usklađene. Print koristi retko, a kada to radi upotreba je odmerena – eventualno karirano ili prugice. Ume da koristi intenzivne boje, ali one nikada nisu jarke niti neukusne.

 

Prikazivanje kože sa merom

Lako je pretpostaviti da jedna od glavnih zabrana u dres kodu princeze važi za izreze i dekoltee. Sama Kate Middleton, pre udaje za britanskog prestolonaslednika nije se ustručavala da povremeno pokaže svoje duge vitke noge. Sada, toga nema.

Dužina njenih sukanja sada je ono što se naziva odmerenim: do kolena ili pola dlana iznad kolena. Šortsevi su za princezu strogo zabranjeni – u njima se nije pojavljivala čak ni na odmoru. Mnogo drugačije u odnosu na prethodnu princezu – o Dajaninoj osvetničkoj mini crnoj haljini i danas se govori.

Ukoliko se opredeli za dekolte, Kate će uvek birati haljinu midi dužine. Očigledno važi pravilo: ili grudi ili noge.

Kate Middleton

 

Farmerke klasičnog kroja

Kao i svi živi ljudi, i britanska princeza ima slobodan dan, kada može da odahne od haljina i kostima. Ali, i tada mora da poštuje određena pravila: čak i kod kuće mora da bude jednostavna i elegantna.

Farmerke su do osamdesetih bile zabranjene čak i na slobodne dane ali je buntovna Lady Diana razbila ovo pravilo. Zahvaljujući majci svog supruga, Kate danas uživa u farmerkama, ali bira one klasičnog kroja: srednja dubina, ravne nogavice, tamnije boje. Nikada se ne pojavljuje u onima koje imaju reljef, dekoraciju, print…

Kate Middleton farmerke

 

Bez logotipa

Kate Middleton pažljivo bira i bejzik majice. Kakva opasnost preti ovde?! Jedan od važnih tabua kraljevske porodice tiče se nošenja odeće sa sloganima i logotipima – kraljevima i kraljicama ne pristoji da reklamiraju brendove.

Topovi i majice koje Kate nosi su ili jednobojne ili sa klasičnim printovima – pruge, cvetovi, ornamentni… Kate se najčešće može videti u prugastoj trikotaži ili jednobojnim topovima.

 

 

Prirodna šminka

Kao i kod izbora odeće, u šminkanju kraljevskih lepotica važe stroga pravila – elegancija iznad svega. Naravno, princezama je dozvoljeno da se šminkaju, ali, recimo – nema konturisanja. One smeju da istaknu prednosti i sakriju mane, ali ne smeju da menjaju crte lica.

Kate je dovoljno lepa da  uopšte ne mora da zloupotrebljava šminku – samo malo ujednačava ton lica i podiže kapke. Svetli ruž na usnama vojvotkinje je retkost i čak i kada pravi večernji autfit.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HRH The Duchess of Cambridge (@duchessofcambrigde.ok)

 

Neutralan manikir

Što se tiče manikira, u kodeksu lepote britanske krune, začudo, postoje i sasvim jasna uputstva: predstavnici kraljevske porodice ne bi trebalo da koriste svetle lakove i da imaju duge nokte. Zašto? Dvorski učitelj bontona to objašnjava činjenicom da su takav ritual prvobitno koristile isključivo žene sumnjivog morala.

Naravno, ova pravila su postavljena davno i sada niko ozbiljno ne raspravlja o crvenom laku na ovaj način. Ipak, navika je ostala – kraljevska etika je prilično nezgodna kada se kombinuje sa modom.

Vojvotkinja od Kembridža je, inače, sa velikom radošću prihvatila ovaj zahtev: u jednom intervjuu je više puta priznala da se i sama zalaže za prirodnost. Njeni neutralni manikiri izrodili su čitav trend.

 

Bez pompeznog nakita

Dužina princezine kose i njena boja u potpunosti su Katein izbor. Ali, kada je jednom izabrala smeđe i dugo – teško da će joj biti dozvoljeno da to uradi. Drastične promene frizure kose se sa pravilom pouzdanosti i postojanosti. Smatra se da, ako članovi kraljevske porodice počnu dramatično da farbaju kosu i menjaju frizure, to može izazvati zabunu među ljudima.

Ipak, od princeze se očekuje da po danu nosi šešire, a u večernjim prilikama tijare. Kate je ovde podvukla liniju i rekla: ne. Retko kada posegne za kraljevskim nakitom, a to pravda time da voli prirodnost i da joj ne prijaju glomazni komadi nakita.

Chris Jackson/Staff, Julian Finei,/gettyimages


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.