5 antitrendova koji se vraćaju u modu

by | 30 septembra, 2023
6 antitrendova koji se vraćaju u modu; devojka u antitrend farmerkama

Izgleda da ćemo ponovo nositi stvari koje smo izbegavali poslednjih nekoliko godina. Predstavljamo vam 6 antitrendova koji se vraćaju u modu.

Odevni predmeti koji su još juče bili na vrhuncu popularnosti, a danas ih je neprijatno izvaditi iz ormana, nazivaju se antitrendom. Oni majstorski pretvaraju čak i mega stajling u pogrešan. Ali interesantno je da se posle nekog vremena takve stvari vraćaju i ponovo postaju najtrendi. Bez prefiksa anti.

5 antitrendova koji se vraćaju u modu: Zašto se vraćaju?

Cikličnost mode je dobro poznata činjenica. Iz sezone u sezonu, dizajneri se za inspiraciju okreću prošlim epohama. Kao rezultat toga, prvo na modnim pistama, zatim na ulicama gradova, vidimo odjeke određenih vremena. Stoga više nikoga ne iznenađuje što ponekad odeća iz maminog ormana može proći kao najtrendi stvar.

Ova cikličnost može se objasniti činjenicom da je većina dizajnerskih komada izmišljena na početku nastanka mode kao industrije. A sada beskrajno unapređujemo ono što je već izmišljeno. Osim toga, ne treba zaboraviti da je moda, kao i svaka druga umetnost, odraz društva. Nesvesno stavljamo deo sopstvenog “ja” u svoj izgled. Izražavamo se kroz odeću.  Ova sezona je bogatija nego ikada za povratak stvari koje su nekada postale antitrend. Drage dame, dobrodošli nazad u devedesete i dve hiljade.

1. Niski struk

Ovo niko nije očekivao. I čini se da su se svi već otarasili farmerki sa niskim strukom. Ali niski struk se vratio i postao najvažniji trend sezone. Do sada ovaj trend vidimo u pantalonama i farmerkama, ali u prolećnim kolekcijama pojaviće se i suknje sa niskim strukom. Samo zapamtite da niski struk vizuelno skraćuje noge i ne treba ga nositi sa ravnom obućom.

2. Donji veš koji proviruje ispod garderobe

Zajedno sa niskim strukom, vratio se i trend istaknutog donjeg veša. Početkom dvehiljaditih  devojke se zaista nisu plašile da pokažu šta se krije ispod njihovih farmerki. Međutim, sada  to imitiraju pomoću nakita za struk ili posebnog dela na pantalonama, koji pomalo liči na tange.

3. 5 antitrendova koji se vraćaju u modu: Plišani kombinezoni

I ovaj antitrend se vratio. Međutim, sada, kako bi izgledali aktuelno, bolje je izabrati plemenitije boje. Na primer, bež. Ali ako je pitanje između barbi boje i bogate, duboke fuksije, uzmite fuksiju.

4. Kratki duksevi sa patent zatvaračem

Kako bi savršeno upotpunile gore pomenute pantalone niskog struka, vratili su se u modu kratki duksevi sa rajsferšlusom od raznih materijala.

5. Mini suknje – što kraće to bolje

Ultra mini trend. Nastao je 60-ih, bio je u modi 2000-ih i sada je ponovo u akciji. Štaviše, u modi nisu samo mini suknje, već i haljine odgovarajuće dužine. Da ne biste izgledali vulgarno, nemojte izlagati nekoliko delova tela istovremeno. Otvorite noge, zatvorite torzo. Ultra mini se može kombinovati sa ravnim i širokim kožnim čizmama koje su takođe u modi ove sezone.

Antitrend pantalone: Obavezno ih izbacite iz ormara ove jeseni

 

 

PawelSierakowski/gettyimages.co.uk