Crveno i pink: Ultra moderna kombinacija za smele žene

by | februar 21, 2024
crveno i pink kombinacije boja

Crveno i pink niste nosile zajedno još od kada ste bili devojčica. Danas, ova se kombinacija boja vraća na velika vrata i stvara odlične stilske kombinacije za smele žene

Greta Gervig, rediteljka filma „Barbi“, inspirisala je ljude svih uzrasta da uživaju u osećaju radosti koji ružičasta boja donosi. Zato smo bili toliko oduševljeni Barbiecoreom prošle godine. Ove godine idemo još korak dalje i uvodimo u svoju garderobu smelu kombinaciju crvene i roza.

Kako kombinovati crveno i pink i izgledati moćno?

Brojne kolekcije za proleće/leto 2024. su spojile crvenu i roze u odličnim stilskim kombinacijama koje se mogu nositi u različitim prilikama. Uprkos onome što bi vaš nevoljni um mogao reći, crvena i pink su dobitna kombinacija za izgled bez napora. Crvena i ružičasta su jedna pored druge na krugu boja, što ih čini analognim. Analogne kombinacije boja su često pouzdane i imaju nizak kontrast. Možete nositi analogne boje kombinovane u istom predmetu ili odvojeno, kao što su roze pantalone sa crvenim džemperom. Kada su uparene zajedno, pink i crveno stvaraju vizuelno upečatljiv kontrast koji je i smeo i razigran. A ako nas TikTok ičemu može naučiti, to je da ne postoje stvari kao što su preterivanje u današnjoj modi. Zato ne oklevajte da budete hrabri i eksperimentišite sa svojim izborom boja.

Pravilo br. 1 je da pazite sa izborom nijansi. Ono što predstavlja trend jesu klasična roze i jarko crvena boja sa primesom narandžaste.

Ove dve boje možete kombinovati po sistem kolor bloka – gornja odeća u jednoj, donja u drugoj boji.

Drugi način je da izbarete glavnu boju, a da vam druga posluži kao akcenat. 

Treći sistem je da slažete slojeve: crveno – roza – crveno – roza.

I četvrti, možda najlakši način jeste da jednu boju postavite kao monohromastki izgled, a da drugu koristite za aksesoare. 

Najbolji autfiti za proleće sa kombinacijom crvene i pink

Ovo su neki od naših omiljenih autfit koji  spajaju crveno i pink:

Pink blejzer + crvene pantalone

Crvene pantalone uparene sa ružičarstim blejzerom, pink obućom i crvenom tašnom izgleda savršeno – spremne ste za posao ili veče u gradu.

 

Crvena suknja + pink top

Ova kombinacija počiva na kolor blok sistemu kombinovanja boja: Rozi top ubačen je u kombinaciju sa štiklama i suknjom iste  nijanse crvene. Crna tašna, uvedena kao treća boja, uparena je sa naočarima kako bi dala oštrinu ovom prilično romantičnom izgledu.

Pink mantil + monohromatski crvena

Monohromatsku crvenu kombinaciju uvek možete razbiti pink dodacima. Kaput ili mantil smele boje i odgovarajuća tašnica su sve što vam treba.

Slojevi pink i crvene

Savršeno kombinovanje ove dve boje postiže se i kroz slojeve: crvena obuća, roza pantalone, crvena majica, roz jakna.

Crveno i pink kao dezen

U pravoj kombinaciji nijansi, crveno i pink predstavljaju savršeni dezen.

Achim Aaron Harding, Caroline McCredie