Kako nositi baletanke 2024: 5 potpuno različitih načina!

by | februar 14, 2024
kako nositi baletanke 2024?

Baletanke su najmodernija obuća ove sezone. Evo kako nositi baletanke 2024. godine

Era Y2K mode se vraćala nekoliko puta poslednjih sezona, a poslednje što nam je stiglo vremeplovom su – baletanke! Kako ovu obuću da nosimo, a da izgledamo u skladu sa aktuelnim vremenom?!

Kako nositi baletanke 2024?

Kada oživljavate neki retro trend, onda često upadnete u zamku da ga povezujete sa estetikom tog perioda. Zato vam se može dogoditi da odmah vidite svoje baletanke sa uskim farmerkama, strukiranim blejzerima i ešarpama. Ali, tako se ne nose baletanke 2024!

Članak se nastavlja posle reklama

Ključ kako nositi baletanke 2024. godine jeste da im date sasvim novu estetiku. Inspiraciju ne morate da tražite dalje od piste Miu Miu. Stil koji je spreman da ga isprobamo jeste baletcore – ova estetika traži svilene slip haljine, prigušene nijanse ružičaste i velike mašne za kosu. Čak i ako ne želite da se posvetite ovom trendu, to ne znači da treba da odustanete od baletanki. Naprotiv! Mi smo tu da vam otkrijemo kako nositi baletanke 2024.

5 top ideja kako nositi baletanke 2024.

Metalik baletanke + džins + bela košulja

Sledeći put kada budete hodali prepunom ulicom, pokušajte da izbrojite koliko metalnih komada odeće vidite – garantovano više nego što ste očekivali. Metalik je trenutno in nijansa i možete je nositi od glave do pete i to kao da je neutralne boja.  Metalne baletanke spajaju klasiku sa modernim, zato – kombinujte ih sa džinsom i belom košuljom.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Denim + baletanke sa dezenom

Baletanke se smatraju osnovnom garderobom, ali to ne znači da moraju da budu dosadne i monotone. Koristite upadljive dezene da ih oživite. Karirane baletanke, na primer, daju modnim maksimalistima priliku da mešaju i spajaju printove. Baletanke sa dezenom odličan su akcenat u denim kombinaciji.

Članak se nastavlja posle reklama

Maksi suknja + baletanke od satena

Satenske baletanke su za pravu balerinu u srcu. Mekana tkanina i elastični kaiš savršeno se slažu sa nežnom, romantičnom haljinom. Tako ćete postići  #balletcore estetiku. Takođe, možete ih nositi sa maksi suknjom ili teksasom.

Članak se nastavlja posle reklama

Mrežaste baletanke + mini suknja

Kada ste u nedoumici, dodajte teksturu! Mrežaste baletanke će biti svuda predstojećeg leta. Mrežaste crne baletanke tu su za svečane prilike ili samo za kafu sa prijateljima. Osim toga, kada dođe hladno vreme, izgledaju neverovatno preko opuštenih pletenih čarapa!

Članak se nastavlja posle reklama

Šiljaste baletanke + klasične pantalone

Par sa šiljastim prstima su idealan izbor za povratak u kancelariju? Špicaste baletanke ostavljaju isti utisak kao potpetice  i odmah podižu formalnost vašeg izgleda. Letnja odeća je vrhunska demonstracija kancelarijske It Girl – pantalone u kargo stilu, preveliki blejzer ili pulover i  savršeno zašiljeni prsti.

Članak se nastavlja posle reklama
Frazer Harrison, Asrturo Holmes/GettyImages