Baletanke vladaju proleća 2024: Ovih 5 modela ćete viđati svuda!

by | 10 februara, 2024
najmodernije baletanke za proleće 2024

U radnje možda još nije stigla prolećna kolekcija, ali već je izvesno: baletanke će biti it obuća sezone. A u šarolikoj ponudi, pronađite ove – najmodernije baletanke za proleće 2024. 

A kako se ova popularna obuća nosi 2024? Gotovo uz sve i na svaki način! Baletanke su rešenje uz široke farmerke, kapri pantalone, midi suknju ili mini haljinu, bomber jaknu ili trenč kaput… Neke ih influenserke nose isklučivo na bosu nogu ili neutralne čarape, dok su druge napravle čitav modni pokret od čarapa u boji i baletanki! Uopšteni savet je: nemojte ih nositi na dosadan način, u strogom poslovnom kodu! Dodajte im živosti i ubacite ih kombinacije koje su smele i neočekivate – to će biti pravi pogodak.

Najmodernije baletanke za proleće: TOP 5 modela

Mrežaste baletanke

Uh, stigle su potpuno neočekivano, uselile se na piste poznatih brendova i odatle uletele direktno u street style kombinacije! Pravljene od prozirnih ili mrežastih materijala, stvorene su da vole i čuvaju vaša stopala. Prijatne za nošenje i izrazito udobne. A stil? Pa, stil je ovde manje važan.

Baletanke sa nitnama

Ako niste videle bar nekoliko desetina prolećnih modnih kombinacija sa ovakvim baletankama, onda sigurno niste bile na Instagramu poslednjih nedelja! Sve to može da se zahvali brendu Alaia koji je definitivno izbacio najmodernije baletanke sezone! Njegovov sada već kultni model unosi  dozu bunta u svaki autfit.

Mary Jane baletanke

Prošle smo ih godine nosile na štiklama, ove godine – ravne. Mary Jane i dalje vladaju, ali u stilu baletanki. Možete birati klasične baletanke sa gumenim kaišićem, špicaste kožne baletanke ili četvrtasti vrh – važno je su u Mary Jane stilu. Nosite ih sa upadljivim čarapama i nećete pogrešiti!

Špicaste baletanke

Možda smo oduševljene baletankama ovog proleća, možda su nam preudobne i svestrane, ali jedna je činjenica – baletanke i seksipil ne idu pod ruku. Ali, ako baš volite da vaša odeća bude senzualna, onda se pobrinite da  nosite ovaj klasični model baletanki.

Dvobojne (Chanel) baletanke

A kada smo kod klasike, ovoga proleća među najmodernije baletanke upisale su se svakako čuvene dvobojne Chanel! Nude osnova sa crnim prstima je moćna kombinacija boja koja se lako uklapa, a nikako nije dosadna i viče: ja imam stila!

OKrasyk/gettyImages