Najlepše heklane haljine za 2024: 7 veličanstvenih

by | jun 18, 2024
Najlepše heklane haljine za 2024: 7 veličanstvenih

Heklana odeća jedan je od najvećih modnih trendova za 2024. A mi smo za vas odabrali najlepše heklane haljine koje će obeležiti ovo leto.

Da li u vašoj garderobi nedostaju komadi za toplo vreme za izlazak na večeru ili piće? Šta kažete na izležavanje na plaži? Sa svojom neverovatnom svestranošću, heklane haljine su tu da popune svaku prazninu u vašoj letnjoj garderobi. Iako je heklanje bilo izuzetno u trendu poslednjih nekoliko sezona, njegova prelazna priroda i bezvremenska privlačnost čine heklane predmete savršenim dodatkom modnim kapsulama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aurora (@aurein.crochet)

Članak se nastavlja posle reklama

Ako imate sreće da negde u ormaru imate staru, ručno heklanu haljinu, onda ćete ovog leta biti u centru pažnje, gde god da se pojavite. A u nastavku ćete videti neke od najlepših heklanih haljina za ovo leto.

Ovo su najlepše heklane haljine

1. She Made Me

 

View this post on Instagram

 

A post shared by She Made Me (@shemademe)

Pokrenuta od strane osnivača i dizajnera Chloé Dunlop 2013. godine, She Made Me nudi ručno rađene komade ograničene serije sa naglaskom na heklanje. Oni prodaju heklane bikinije i komplete zajedno sa haljinama – neke mini, neke midi, ali sve u laganim krojevima i zabavnim pastelnim bojama idalnim za leto.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Summersalt

Održivi brend kupaćih kostima Summersalt pravi heklane haljine koje savršeno idu preko kupaćeg kostima ili same. Njihove heklane haljine imaju jednostavne dizajne u neutralnim bojama koje hlade i pokazuju deo kupaćeg kostima ispod, a istovremeno pružaju elegantnu pokrivenost.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Reformation

Brend Reformation kreira jednostavne, elegantne heklane haljine, u svim dužinama i uglavnom neutralnim bojama – neke imaju duge rukave, neke imaju rese na dnu, i sve su savršene za prelazak sa plaže na ručak u noćni izlazak.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Lisa Says Gah

Lisa Bühler pokrenula je brend Lisa Says Gah 2014. godine. Njihova Elvira heklana midi haljina je prozračna, ručno rađena, slatka i seksi. Oni takođe prave bezbroj drugih ležernih, letnjih haljina.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Cleobella

 

View this post on Instagram

 

A post shared by C L E O B E L L A (@cleobella)

Nazvana po majci osnivača Angea, Cleobella pravi nesvakidašnje haljine, topove, suknje, aksesoare i još mnogo toga, a sve to ručno rade zanatlije širom sveta. Održiva proizvodnja njihove odeće je u srcu brenda, a prioritet daju direktnom radu sa malim proizvođačima i korišćenju organskih materijala kao što su pamuk, lan i konoplja.

6. AlisdaKnit

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alisda Knit (@alisdaknit)

Članak se nastavlja posle reklama

Tim majka i ćerka iza AlisdaKnit prave šarene, jedinstvene heklane komade iz Izmira u Turskoj. Prave svoje heklane haljine, suknje, topove, džempere sa jarkim bojama i tradicionalnim šarama, ali možete pronaći haljine u bilo kojoj šemi boja i dužina.

7. Furkat & Robbie

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Furkat+Robbie (@furkatandrobbie)

Jamajčanski brend Furkat & Robbie, koji su osnovali rođaci Donnett i Natale, proizvodi smelu odeću inspirisanu ostrvima, poput haljina, suknji, košulja i aksesoara. Svaki komad je ručno rađen po porudžbini od 100% pamuka. Donnett i Natale kažu da su inspiraciju za svoju ekspresivnu, ženstvenu liniju odeće pronašli od svojih snažnih, kreativnih majki i tetaka.

Članak se nastavlja posle reklama
DianaDeluxe/shutterstock.com