Džins na 35 stepeni: Kako nositi farmerke leti

by | jul 9, 2024
Džins na 35 stepeni: Kako nositi farmerke leti

Koliko god da je toplo, farmerki se ne odričemo. A kako nositi farmerke leti na preko 30 stepeni, saznaćete u ovom članku. 

Lanene pantalone, pamučne košulje i svilene haljine su apsolutni must-have u vrućim danima, baš kao i teksas stvari. Mnogi ljudi početkom leta odlažu teksas do jeseni, ali stilisti insistiraju: takve žrtve su potpuno nepotrebne. Možete nositi farmerke čak i najtoplijim danima, a u nastavku ćete saznati kako.

Kako nositi farmerke leti: Na šta treba obratiti pažnju

1. Boja tkanine

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Irma Tessar (@irmatessar)

Članak se nastavlja posle reklama

Teško je nabrojati sve nijanse farmerki koje postoje danas. Da biste izgledali ne samo moderno u vrelim danima, već i da se osećate prijatno, izaberite svetle palete. Plava, bela, roze i mnoge druge pastelne boje, za razliku od tamnih, neće apsorbovati sunčeve zrake. Pa nećete prokuvati u njima. A pritom su i moderne.

2. Kombinujte ih sa lakim tkaninama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Irma Tessar (@irmatessar)

Ako želite da nosite farmerke leti, kombinujte ih sa laganim materijalima. Idealna izbor su lanene košulje koje izgledaju atraktivno i u duhu su „old money“ estetike. A tu su i pamučne majice koje savršeno idu uz farmerke (to je jedna od bezvremenskih kombinacija koje nikada neće izaći iz mode). A ne treba zaboraviti ni svilene bluze. U njima ćete izgledati ženstveno, otmeno i skupo. Prosto su savršene za vrele dane.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Gustina tkanine

Prilikom izbora džins garderobe za leto, obratite pažnju na gustinu tkanine. Letnji teksas je mekši i tanji od klasičnog teksasa. Ponekad farmerke može da sadrže i druga vlakna, kao što je lan, koji pruža odličnu ventilaciju i neće vam dozvoliti da se znojite. Glavna stvar je da budete spremni na činjenicu da je ova lagana vrsta tkanine kratkotrajnija.

4. Obratite pažnju i na kroj

Na 30+ stepeni fokusirajte se na modele opuštenog kroja i skraćene modele, pogotovo zato što su sada neverovatno popularni. Tako ćete sprečiti pregrevanje i prikupiti mnogo komplimenata. Ne zaboravite na bermude, koji su danas na vrhuncu popularnosti. Savršene su za odlazak na plažu i za izlaske u grad.

Članak se nastavlja posle reklama
Halay Alex/shutterstock.com