Najbolji modeli farmerki za žene u pedesetim

by | novembar 3, 2023
najbolji modeli farmerki za žene u pedesetim

Nema tako svestranog komada koji se lako prilagođava raznim prilikama kao što je dobar par farmerki. Ovo su najbolji modeli farmerki za žene u pedesetim

Pravila oblačenja za žene u pedesetim nisu ništa drugačija nego ona koja važe za mlade žene. Ipak, postoje krojevi i modeli koji laskaju i prikrivaju nesavršenosti, baš kao i oni koji ih ističu.  Ovo su najbolji modeli farmerki  koje bi trebalo da nose žene 50 + – mladalački, trendi i laskavi!

Kako se biraju  najbolji modeli farmerki za žene u pedesetim?

Većina žena, kada napune 50 godina, dobija dodatnu težinu oko struka, zbog gubitka estrogena tokom menopauze. Takođe, višak kilograma se javlja i na butinama, nadlakticama, zadnjici… Zato je opšta preporuka da biraju što ravnije nogavice – ovo je model koji izdužuje. Naravno, postoje i druge laskave siluete kao što su farmerke visokog struka ili mam-džins.

Izuzetno je važno da žene u pedesetim pažljivo biraju materijal od koga su rađene farmerke. Prednost treba dati pamuku, teksasu bez elastina jer on bolje podržava figuru, a takođe je prijatniji za nošenje. Kada je u pitanju boja – sve je dozvoljeno. Izbegavajte samo dodatne ukrase i akcente na svom džinsu, držite se klasike.

Najbolji modeli farmerki za žene u pedesetim

Oksford farmerke

Oksford farmerke, osim što su veoma udobne, imaju dizajn koji prikriva nesavršenosti; a mogu se nositi i uz široku i usku odeću. Ovo su farmerke visokog struka koje prikrivaju stomačić, a blago zvonaste nogavice odgovaraju proširenim kukovima.

Farmerke ravnih nogavica

Razlika između farmerki ravnih nogavica u odnosu na skinny ili široke farke su taj što prate liniju kukova. Udobne su i stanjuju figuru.

Slouchy farmerke

Opuštene farmerke su jedan od najmodernijih modela, tačno na pola puta između boyfriend modela i preširokih farmerki.

Mama farmerke (mom jeans)

Kod mama farmerki, struk je tik ispod pupka, a nogavice su blago sužene i srolane iznad članaka ili se bar sužavaju iznad skočnog zgloba. Ovo stanjuje figuru, ističe struk i podiže zadnjicu zbog čega su ove farmerke savršene za žene u pedesetim.

AnnaZhuk/istock/gettyimagesplus