Antitrendovi 2024: 4 boje kose koje izlaze iz mode

by | 3 novembra, 2023
Antitrendovi 2024: 4 boje kose koje izlaze iz mode; devojka s pink kosom koja izlazi iz mode

Ako vas zanimaju antitrendovi 2024. kada je kosa u pitanju, oni se mahom odnose na boju kose. Neke nijanse definitivno izlaze iz mode.

Nova boja kose ne služi samo da promenite imidž, koliko da istaknete svoju jedinstvenost i lepotu. Izboru nijanse treba pristupiti mudro, na osnovu boje tena i očiju, oblika lica i, naravno, trendova. Ako vam je stalo do toga da uvek budete u trendu, zaboravite na sledeće boje kose jer izlaze iz mode i uključene su na listu antitrendova 2024.

Antitrendovi 2024: Zaobiđite sledeće boje za kosu

1. Hladna plava

Na vrhu liste antitrendovi 2024. je hladna plav zbog svoje neprirodnosti i beline. Pepeljasta plavuša je takođe uključena na crnu listu, jer hladna paleta odmah ističe sve nedostatke kože i lišava ten sjaja. Održavanje boje je izuzetno teško, potrebna su posebna sredstva za negu i česte posete frizerskom salonu.

Alternativa: Medna plava

Trend prirodnosti i maksimalnog očuvanja prirodne kose sve više uzima maha, a medna plava kosa je dokaz za to. Ovo je nežna boja koja je idealna za devojke svetle puti i zelenih ili plavih očiju. Glatke medene nijanse će učiniti crte lica mekšim, a zlatni pramenovi izgledaju čarobno. Zadatak frizera je da posvetli kosu tako da sačuva što više prirodnog pigmenta bez oštećenja kose.

2. Barbi boja

Film Barbi, sa Margo Robi i Rajanom Goslingom u glavnim ulogama, izazvao je poprilično uzbuđenje ovog leta. Ružičasta je odmah zauzela prvo mesto na listi modernih boja za 2023. Jedna po jedna, poznate ličnosti su požurile da menjaju garderobu i farbaju kosu u trendi nijansu. Novi film i dalje drži vodeću poziciju na blagajnama, ali je ružičasta groznica postepeno počela da jenjava. Obilje barbi nijansi ostaje u 2023. i završavaju na listi antitrendova za 2024.

Alternativa: Zlatna roze

Ako je vaša ljubav prema “bojama za devojčice” jača od bilo kog trenda, predlažemo vam da uzmete u obzir “ružičasto zlato”. Zagarantovan vam je moderan i zabavan look.

3. Duboka crna

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@volodina.model)

Zasićena crna boja daje licu bolešljiv izgled i čini vas starijim. Ova smela nijansa obično zahteva podjednako smelu šminku. Boja gavranova krila nije pogodna za sve: kontraindikovana je za devojke sa prirodno svetlom kosom. Duboka crna izlazi iz mode.

Alternativa: Čokoladna braon

Slika fatalne brinete može se stvoriti na nežnije načine. Čokoladna boja za kosu odlična alternativa za ljubiteljke tamnih nijansi. Izgledaće prirodno i na devojkama sa prirodno svetlom kosom i na prirodnim smeđokosim ženama sa smeđim očima.

4. Ombre

Ombre imitira prelazak sa tamnih korena na svetlije krajeve. Gradijentno bojenje, čija popularnost bledi svake godine, odlazi u istoriju i nalazi se na listi antitrendova za 2024.

Alternativa: Airtouch

Airtouch je nežnaa i sigurna opcija za posvetljavanje kose. Bojenje se smatra jednim od najtežih zbog načina dobijanja željene nijanse. Čini se da je pigment izduvan iz kose, pa otuda i naziv (od engleskog air-touch – dodir vazduha). Bojenje vizuelno povećava volumen i debljinu kose.

Kada ne želite ni barbie plavu, ni bakar crvenu: Vintidž brineta je najmoćnija smeđa nijansa za zimu 2024.

LightFieldStudios/gettyimages.co.uk