Depilacija bikini zone trimerom – prednosti i mane

by | 5 avgusta, 2022
depilacija bikini zone trimerom

Depilacija bikini zone trimerom odlično je rešenje za sve one koji se bore sa uraslim dlačicama i čestim iritacijama prepona.

Bez obzira da li depilirate, brijete, epilirate ili podrezujete dlačice, bikini zona ne trpi greške. Jednostavno, niko ne želi probleme “tamo dole”.

Kosa i koža na telu se veoma razlikuju od dlake i kože u stidnom delu, zbog čega je ovom regionu potrebna posebna pažnja. Brijanje stidnih dlaka pogrešnim alatima može povećati rizik od uraslih dlačica, suve kože, svraba, crvenila i iritacije. Urasle dlake javljaju se najčešće upravo na pubičnom delu.

Upravo zato mnoge žene posežu za trimerom kao jednostavnim rešenjem depilacije u bikini zoni. Ali, da li je trimer baš ono što vam treba?

Prednosti i mane korišćenja trimera u bikini zoni

Prednosti:

  • koža je manje iziritirana,
  • manje je uraslih dlaka
  • ne oštećuje se gornji sloj kože
  • upotreba je jednostavna i laka

Mane:

  •  efekat traje kraće u odnosu na vosak ili epilacione tehnike,
  • skuplji je od brijača, kreme ili voska

Depilacija bikini zone trimerom – korak po korak

Korak 1: Pripremite kožu

Ako ne želite iritaciju kože posle upotrebe trimera, morate uraditi dobru pripremu. Preprima kože u bikini zoni podrazumeva dva nivoa nege: hidrataciju i čišćenje. Preporuka dermatologa jeste da koristite proizvode bez dodatih mirisa i boja, kao i da posegnete za antibakterijskim sredstvima jer to smanjuje rizik od upala. Dobra ideja su i proizvodi za čišćenje sa salicilnom kiselinom.

Ako ste skloni urastanju dlačica možete sa vremena na vreme uraditi neki nežni piling.

Korak 2: Birajte trimer spram svojih potreba

Nije svejedno koji ćete trimer upotrebiti. Neki su pravljeni tako da odgovaraju koži lica ili pazuha, a koža bikini zone je tanja i osetljivija. Kada budete kupovali svoj trimer, ako baš ne možete da priuštite onaj specijalno dizajniran za bikini zonu, birajte neki multifunkcionalni ali sa posebnim dodatkom za brijanje prepona. Taj dodatak sprečiće da sečivo dotiruje i iritira kožu.

Kada smo kod dodatakam, pažljivo se raspitajte o svim opcijama koje su na tržištu. Danas postoje trimeri sa ugrađenom LED lampicom koji ujedno i osvetljavaju područje koje depilirate. Ukoliko se često doterujete pod tušem, raspitajte se gde možete da kupite vodootporni bikini trimer. Za one koji često putujetu, dobra ideja je bezični aparat sa punjivim baterijama.

Korak 3: Pažljivo pročitajte uputstvo

Kako se koristi trimer za bikini razlikuje se od modela do modela. Jako je važno da pročitate uputstvo i sledite ga i to ne samo zbog aparata, već i zbog vas: efekat neće biti isti ako ne poštujete navede savete. Primera radi, neki trimeri su pravljeni za suvo, a neki za brijanje sa penom. Ovo zaista čini razliku, zar ne?

Korak 4: Pratite rast dlake

Za razliku od brijanja ili depilacije voskom za koje je preporučljivo da se izvode suprotno od rasta dlake, rad trimerom u bikini području ima drugačija pravila. Da biste izbegli urastanja i iritacije u bikini području neophodno je da pratite smer rasta dlake.

Korak 5: Brinite o koži nakon depilacije

Temeljno isperite područje i osušite ga, a zatim nanesite kremu predviđenu za negu nakon brijanja. Ako baš nemate posebnu kremu za ovu namenu, naneseti hidratantnu kremu ili losion. Ako ste skloni iritacijama izbegavajte usku odeću odmah nakon depilacije.

Korak 6: Očistite trimer

Jedna od najčešćih grešaka je: higijena. Trimer mora da se čisti odmah posle upotrebe, nema odlaganja. Steknite naviku i da sečivo menjate na vreme, jer tup trimer je mnogo manje efikasan.

Lepota i zdravljevladimirfloyd/gettyimagesplus