Za glatku kožu bez dlačica: Zašto je važno da krema za depilaciju bude prilagođena tipu kože?

by | 24 juna, 2023
krema za depilaciju, tip kože

Krema za depilaciju je elegantan i jednostavan izbor za uklanjanje dlačica, ali samo pod jednim uslovom – da izaberete pravu kremu za depilaciju za vaš tip kože

Kada je u pitanju uklanjanje neželjenih dlačica sa tela, kreme za depilaciju su popularan izbor za mnoge: jednostavno se koriste, efikasne su i njihov rezultat traje određeno vreme. Međutim, nisu sve kreme za depilaciju pogodne za svaki tip kože. Razumevanje vašeg tipa kože i odabir prave kreme za depilaciju je od ključnog značaja za efikasno uklanjanje dlačica bez izazivanja iritacije ili oštećenja.

U ovom članku ćemo istražiti različite tipove kože i pružiti uvid u izbor odgovarajuće kreme za depilaciju za svaki tip.

 

Zašto je krema za depilaciju dobar izbor za većinu žena?

Mnoge metode uklanjanja neželjenih dlačica na telu mogu biti neprijatne. Depilacija voskom može biti bolna. Brijanje može da izazove sitne ogrebotine na koži, uzrokujući bol i iritaciju. Srećom, kreme za depilaciju mogu ponuditi bezbolno uklanjanje dlaka koje možete izvesti same, kod kuće.

Krema za depilaciju je, u stvari, gusta supstanca koju nanosite na kožu kako biste se rešile neželjenih dlačica. Nakon što stavite kremu za depilaciju na kožu, morate je ostaviti nekoliko minuta da, hemijskom reakcijom, oslabi vaše malje. Nakon toga, kremu uklanjate, a koža ostaje meka i glatka – spremne ste za plažu!

Možete koristiti kreme za depilaciju za uklanjanje dlačica na skoro svim delovima tela. Neke kreme su posebno napravljene za osetljiva mesta, kao što su vaše lice i bikini zona.

Prednosti krema za depilaciju

#1 Kreme za depilaciju su bezbolna opcija za uklanjanje dlaka kod kuće.

# 2 U poređenju sa brijanjem, kreme za depilaciju ne iritiraju kožu i ostavljaju manje lezija ili papula na koži.

#3 U poređenju sa brijanjem, delotvornije su. Ta izrastanje novih dlačica potrebno je dvostruko duže vreme nakon kreme

 

Zašto je važno da krema za depilaciju odgovara vašem tipu kože?

Koliko god bile lake za korišćenje, kreme za depilaciju koje nisu dobro odabrane ili koje ne koriste u skladu sa uputstvom, mogu da izazovu vrlo negativne posledice. Deluju jednostavno, ali mogu da vas ostave sa crvenom, jako nadraženom kožom, pa čak i opekotinama koje ćete lečiti danima. Da biste izbegli ovakvu reakciju kože, jako je važno da izaberete pravu depilacionu kremu za vaš tip kože.

Najbolja depilaciona krema za normalnu kožu

Čak i normalna koža zahteva da obratite pažnju na sastojke od kojih je napravljena vaša krema za depilaciju. Idealno bi bilo da vam ona istovremeno, uz efikasno uklanjanje dlačica, obezbeđuje i hidrataciju i zaglađivanje kože. Kreme sa dodatnim ovlaživačem čuvaju kožu od opekotina i iritacija, a kožu ostavljaju nežnom i svilenkastom.

L&Z preporuka

Afrodita cosmetics/HYDRA depilaciona krema

Hidratantna formula za izuzetno brzo i efikasno uklanjanje dlačica. Sadrži aloe veru koja vlaži, smiruje i štiti kožu od spoljnih uticaja. Predstavlja izvrstan izbor za depilaciju normalne kože.

Rezultat je nakon upotrebe negovana i svilenkasto glatka koža – i do dvostruko duže nego nakon brijanja.

Najbolja depilaciona krema za suvu kožu

Kada birate depilacionu kremu za suvu kožu, jako je važno da obratite pažnju na sastav proizvoda. Pre svega, ona bi morala da bude usmerena ka dodatnoj hidrataciji i nezi vaše suve kože. Odlični su svi sastojci koji hidratizuju kožu, pre svega arganovo ulje. Na spisku potražite i negujuće prirodne sastojke poput kamilice ili nevena.

 

L&Z preporuka

Afrodita cosmetics/SUPREME depilacijska krema


Afrodita Supreme Argan krema za depilaciju predstavlja novitet iz Argan linije proizvoda za depilaciju, koja vam omogućava efikasno i brzo uklanjanje dlačica. 

Nežna formula obogaćena ekstraktom kamilice i nevenom za brzo, jednostavno i pre svega delotvorno uklanjanje neželjenih dlačica. Posebno primerena za osetljivu kožu.Trake uklanjaju dlačice zajedno s korenom i pružaju osećaj glatkoće i do 4 nedelje. Uz redovnu upotrebu dlačice postaju tanje, mekše i ređe.

Najbolja krema za osetljivu kožu 

Vaša dragocena i nežna koža zaslužuje kremu za uklanjanje dlačica ispunjenu sastojcima koji umiruju i istovremeno efikasno uklanjaju dlačice. Znači, vaši izbor bi trebalo da budu kreme sa aloa verom, sa hidratantnim balsamima koji deluju umirujuće ili sa hijaluronskom kiselinom. Uz njih ćete nakon brijanja imati glatku i na dodir prijatnu kožu.

L&Z preporuka

Afrodita cosmetics /SENSITIVE depilacijska krema

Umirujuća formula za nežno, a istovremeno izuzetno brzo i efikasno uklanjanje dlačica. Sadrži ekstrakt kamilice koji blagotvorno smiruje i prijatno osvežava kožu. Predstavlja izvrstan izbor za depilaciju svih tipova kože, posebno osetljive.

Rezultat je nakon upotrebe negovana i svilenkasto glatka koža – i do dvostruko duže nego nakon brijanja.

Kako da znate da li vam krema za depilaciju odgovara?

Uradite test zakrpa. Važno je da se uverite da vaša koža neće loše reagovati na kremu za depilaciju pre nego što je upotrebite. Uvek je testirajte na malom delu kože pre nego što upotrebite bilo koju takvu kremu na velikom delu tela.

U principu, ako osetite peckanje dok je krema nanesena, odmah je isperite hladnom vodom.

 

puhhha/iStock/GettyImagesPlus, Afrodita