Briše godine s lica: Trik koji će vam pomoći da izgledate mlađe

by | 3 februara, 2024
Briše godine s lica: Trik koji će vam pomoći da izgledate mlađe; negovana žena koja izgleda mlađe

Šminkerka i stručnjak za negu kože podelila je jednostavan, ali veoma efikasan trik koji briše godine s lica. I koji će vam pomoći da izgledate mlađe.

Profesionalni šminker i kozmetičarka Gina Akers otkriva „nezamenljiv“ večernji ritual lepote, pomoću  kojeg već sledećeg jutra možete vizuelno izgledati mlađe. O čemu je reč?

Trik koji briše godine s lica

Nedavno istraživanje japanskih naučnika pokazalo je da se 48 odsto žena starijih od četrdeset godina žali na nagli porast broja bora, suvoću i nedostatak elastičnosti kože. Kozmetolozi se slažu da je veoma važno da počnete pažljivije da pratite svoju svakodnevnu negu kada se pojave primetne promene vezane za starenje.

Šminkerka i stručnjak za negu kože Gina Akers stalno govori „najpotrebnijim promenama“ koje žene moraju da unesu u svoju rutinu lepote kako bi odložile starenje. I „skinule“ nekoliko godina s lica. Kao jedan od najefikasnijih trikova koji će vam pomoći da izgledate mlađe je nanošenje hidratantne maske u formi natopljene tkanine.
Za prirodno podmlađivanje, Akers takođe savetuje da se više pažnje posveti hidratantnim kremama (kreme, tonici, serumi) koji sadrže hijaluronsku kiselinu. „Hijaluron može da zadrži 1000 puta svoju težinu u vodi, sprečavajući dehidraciju kože“, objašnjava stručnjak.
Pored toga, Akers preporučuje da u ishranu dodate više svežeg povrća i voća, pijete dovoljno čiste vode (1,5-2 litra dnevno) i provodite što manje vremena skrolujući na telefonu ili kompjuteru. „Štetno svetlo sa ekrana loše utiče na kožu koja postaje siva i beživotna“, upozorava Akers.
PeopleImages/gettyimages.com