Podmlađujuća masaža lica: Najefikasnije tehnike

by | 30 novembra, 2023
Podmlađujuća masaža lica: Najefikasnije tehnike; žena izvodi masažu lica

Danas postoji nekoliko tehnika masaže koje imaju snažan efekat podmlađivanja i liftinga. Kako se izvodi podmlađujuća masaža lica.

Često se može čuti da je masaža lica postupak koji u najboljem slučaju može poboljšati njegovu boju, a u najgorem istegnuti kožu i ubrzati stvaranje bora. Ali to nije istina. Osim klasične masaže, postoje i specijalne masaže lica koje ne poboljšavaju samo cirkulaciju, već i tonus. Zatežu i jačaju kožu. A najbolji efekat se postiže ako ove masaže izvode stručnjaci.

Medifem

Podmlađujuća masaža lica: Koje tehnike su najefikasnije

Bukalna masaža

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели FACE LIFTING/BUCCAL MASSAGE MANHATTAN NYC (@katyayoungstudios)

Kreatorka ove tehnike, francuska kozmetičarka i biohemičarka Žoel Sioko. Među njenim klijentima su Katarin Denev i Monika Beluči. Tako da očigledno ima smisla slušati gurua tehnika protiv starenja. Bukalna ili skulpturalna masaža je najdublja od postojećih i usmerena je na rad sa mišićima. Masaža je usmerena uglavnom na srednju i donju trećinu lica i radi se sa obe strane.

Bukalna masaža uklanja napetost mišića i bukvalno trenira mišiće – posle procedure bole kao posle odlaska u teretanu, a na sledeću masažu se preporučuje da se prijavite ne ranije od nedelju dana. Nakon 6-8 tretmana, vidljiv je primetan efekat: uglovi usana su podignuti, obrazi i kontura lica se vraćaju „na svoje mesto“, nazolabijalni nabori se izglađuju, a spušteni kapak se podiže.

Kobido masaža

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели by Institut Takumi Finch (@kobidoeducation)

Ovo je drevna japanska tehnika za podmlađivanje lica. Tokom godina, tehnika je apsorbovala elemente drugih tehnika, pa se danas može nazvati kvintesencijom orijentalne masaže. Karakteristična karakteristika Kobida je kombinacija udarnih tehnika sa dubokim trljanjem i pritiskom.

Pored same masaže, tokom postupka majstor deluje na energetske meridijane i akupunkturne tačke. Štaviše, majstor prilično čvrsto pritiska na tačke i, ako je potrebno, dodatno radi sa dubokim tkivima. Masaža počinje od vrata, zatim se fokusira na lice, kožu glave i na kraju ruke i noge. Kurs se, po pravilu, sastoji od 10-12 tretmana, koje se sprovode 2 puta nedeljno.

Da li je ova tehnika efikasna? Da, posebno ako želite da izgladite fine bore, oslobodite se akni ili suzbijete prekomerno lučenje masnoća. U nekim slučajevima, čak i staračke pege nestaju. Pa, na kraju krajeva, idealna koža Japanki nije samo do genetike…

Hiromasaža

Najnežnija i najprijatnija od opisanih masaža, a takođe i jedna od najpopularnijih na svetu. Njegov autor je španski naturopata Visente Ferandis Garsija, koji je zapadnjačkim tehnikama masaže zasnovanim na fiziologiji dodao elemente Istoka, koji uključuju energiju Ki.

„Postoje četiri sistema preko kojih mogu da utičem na telo: zglobovi, mišići, cirkulatorni i limfni sistemi i nervi. To je kao četvoro vrata koja vode u jednu kuću. Mogu da uđem kroz bilo koja, koristeći tehniku koja mi sada najviše odgovara“, objasnio je Ferandis suštinu svoje tehnike.

Medifem

VladimirFLoyd/gettyimages.com