Kako sprečiti opuštanje kože lica: 3 stvari će vam pomoći u tome

by | 13 oktobra, 2023
Kako sprečiti opuštanje kože lica: 3 stvari će vam pomoći u tome; žena s mladalačkom kožom

Starenje ne možemo sprečiti, ali možemo ga usporiti, naročito kada je koža u pitanju. Potrudili smo se da pronađemo odgovor na pitanje kako sprečiti opuštanje kože lica.

Avaj, starenje kože je neizbežno. Sa godinama, koža postepeno gubi elastičnost, postaje tanja, gubi sjaj i biva opuštena. Međutim, postoje dobre vesti: sve ove promene mogu biti značajno odložene ako pratite tri jednostavna saveta za negu.

Kako sprečiti opuštanje kože lica: Jednostavnije je nego što mislite

1. Promenite sredstvo za čišćenje

Pokušajte da zamenite uobičajenu penu ili gel za čišćenje uljem za čišćenje. Dobar proizvod na bazi ulja prodire duboko u pore kako bi očistio kožu dok zadržava vlagu. Ulje jojobe s pravom se naziva najbolje ulje za kožu i preporučuje se da koristite proizvode za čišćenje lica koji ga sadrže. Ovo ulje oponaša prirodni sebum koji se nalazi u kož, što pomaže u ravnoteži proizvodnje sebuma. Ulje jojobe je odlično sredstvo za čišćenje za sve tipove kože. Izbegavajte sredstva za čišćenje sa SLS (natrijum lauril sulfat), jer mogu veoma isušiti kožu – koja već postaje dehidrirana kako starimo.

2. Koristite hidratantni toner

Toner (ne treba ga mešati sa tonikom) je proizvod koji je potekao iz korejskog sistema za negu kože “u 10 koraka”, čija je glavna funkcija da zadrži vlagu unutar kože. Za razliku od uobičajenog tonika, toner ima gušću žele teksturu zbog hidranta u sastavu. Osim hidratacije, toneri normalizuju pH ravnotežu, ublažavaju upale i pripremaju kožu za naredne proizvode za negu kože. Nanesite tonek odmah nakon čišćenja lica, prema uputstvu za svaki konkretan proizvod. I koristite tonere s prirodnim sastojcima.

3. Koristite uljani serum

Upotpunite svoju rutinu serumom na bazi ulja. Serumi koji sadrže biljna ulja (na primer, nar ili konoplja) povećavaju nivo kolagena i ubrzavaju regeneraciju kože, što rezultira blistavom, čvrstom i elastičnom kožom.

Osim navedenog, da biste održali kožu mladolikom, veoma je važno da se pravilno hranite. Vaša ishrana mora da sadrži sveže voće i povrće i zdrave masti (morska riba, avokado, maslinovo ulje, itd.). I, naravno, morate piti dovoljno čiste vode: 1,5-2 litra dnevno.

Jedra i zategnuta koža: 5 razloga zašto je neven dobar za kožu

CentralITAlliance/gettyimages.co.uk