Mikronidling tretman: Podmlađuje i prolepšava kožu

by | 24 septembra, 2023
Mikronidling tretman: Podmlađuje i prolepšava kožu; devojka na mikronidling tretmanu

Kako bušenje kože mikroskopskim iglama pomaže da se koži lica vrati zdravlje i mladost i zašto je mikronidling tretman toliko popularan među ženama.

Šta je mikronidling tretman

Mikronidling tretman poznat je i pod nazivom mezoroler terapija. Procedura je dobila ime po instrumentu kojim se izvodi – mezoskuteru, uređaju koji podseća na valjak za farbanje prekriven malim iglama. Mikronidling je u suštini procedura protiv starenja koja ima za cilj obnavljanje ćelija kože i aktiviranje njihovog regenerišućeg potencijala. Međutim, postupak se takođe može koristiti u lečenju akni i drugih kožnih problema koji nisu povezani sa starenjem kože.

Suština postupka je da se uz pomoć mezoskutera stvaraju mikro-punkture na koži, zahvaljujući kojima ćelije epidermisa dobijaju više koristi od kozmetike koja se pažljivo nanosi na lice. Ispostavlja se da se stimulacija ćelija javlja na dva načina odjednom: mehanički (pirsing iglama) i hemijski (izlaganje kozmetici).

Kako funkcioniše

Male iglice mezoskutera pažljivo probijaju gornje slojeve epidermisa, ostavljajući u njima neprimetne rupe, kroz koje biološki aktivne supstance iz proizvoda koji se nanose na kožu prodiru u dublje slojeve kože. Glavna prednost mikroiglica je u tome što omogućava kozmetici da prodre tamo gde inače ne može. Kao rezultat toga, efekat, na primer, proizvoda protiv starenja postaje izraženiji. Jer zahvaljujući mikro-punkcijama aktivne supstance uspevaju da dođu do korena problema. I tako dolazi do podmlađivanja kože. Pored činjenice da je postupak usmeren na pojačavanje efekta proizvoda za negu kože, sama procedura poboljšava metabolizam kože i poboljšava ten.

Važno! Pošto su punkcije neverovatno male, zarastaju bukvalno u roku od nekoliko sati nakon procedure. Takođe je vredno napomenuti da mikronidling ne bi trebalo da bude veoma bolan, postupak nije prijatan, ali ne toliko da izaziva napade panike i straha. Ako vam se čini da je bol nepodnošljiv, najverovatnije kozmetičarka ne koristi kvalitetan uređaj.

Kako se izvodi

Procedura se sastoji od nekoliko faza:

 1. Prvo, koža se temeljno očisti i dezinfikuje.
 2. U nekim slučajevima, nakon čišćenja, na kožu se nanose lekovi protiv bolova, ali ovo je opcioni korak.
 3. Zatim se na kožu nanosi aktivni serum i počinje da se masira valjkom, lagano pritiskajući uređaj, ali tako da igle mogu da probuše gornje slojeve epidermisa. Neka vas ne uznemirava pojava kapljica krvi na koži, ovo je prirodan proces koji ukazuje da su igle prošle kroz gornji sloj kože.
 4. Kasnije se koža ponovo tretira dezinfekcionim sredstvom. Sama procedura traje ne više od 15 minuta.

Indikacije i kontraindikacije za mikronidling

Mikronidling može da reši mnoge hitne probleme, od pigmentacije kože lica do celulita i strija na zadnjici. U stvari, mikronidling nema neželjenih efekata niti posebnih kontraindikacija, a uprkos svom zastrašujućem izgledu, terapija je izuzetno bezbedna. U nastavku ćemo navesti samo neke od problema koje rešava mikronidling:

 • Opuštena koža
 • Bore
 • Hiperpigmentacija
 • Hormonska hiperpigmentacija
 • Suvoća kože
 • Strije i ožiljci
 • Proširene pore
 • Celulit i masne naslage
 • Slab rast kose

Kako da povećate proizvodnju kolagena i izgledate mlađe

 

TRAVELARIUM/gettyimages.co.uk