Ulje šargarepe neguje i zateže kožu

by | 26 oktobra, 2023
Ulje šargarepe neguje i zateže kožu; srećna žena sa zategnutom i negovanom kožom

Jeste li znali da je ulje šargarepe jedna od najcenjenijih sirovina u kozmetičkoj industriji? Između ostalog, ovo ulje regeneriše i podmlađuje kožu.

Kada kažemo šargrepa, nikom ne pada na pamet nega kože, već, mnogima omiljena, hrana. Međutim, ovo preukusno korenasto povrće, našlo je svoje mesto u kozmetičkoj industriji. Reč je o dragocenom ulju semena šargarepe koje je postalo jedan od nezaobilaznih sastojaka u kozmetičkoj industriji. I to potpuno opravdano, jer neguje, regeneriše, štiti i podmlađuje kožu.

Fenomenalno ulje šargarepe štiti i zateže kožu

Ulje semena šargarepe je esencijalno ulje koje ima antibakterijska, antioksidativna i antiinflamatorna svojstva. Koji su to dragoceni sastojci ulja šargarepe:

Beta-karoten

Beta-karoten koji se nalazi u ulju semena šargarepe je poznat po svom izvanrednom antioksidativnom dejstvu. A antioksidansi su od vitalnog značaja za neutralisanje slobodnih radikala koji oštećuju kožu i nalaze se u svemu, od zagađenog vazduha do sunčevih zraka. Upravo su slobodni radikali jedan od ključnih faktora prevremenog starenja kože. Prema studiji iz 2004. godine, beta-karoten deluje kao prekursor vitamina A — vitamina odgovornog za regeneraciju ćelija — kada se primenjuje lokalno. Kao takav, može povećati brzinu obnavljanja ćelija kože, izvlačeći mlađe, zdravije ćelije kože na površinu.

Vitamin A

Ulje šargarepe bogato je vitaminom A koji je neophodan za zdravu kožu i kosu. Ovaj vitamin podstiče rast i popravku ćelija kože, kao i promociju zdravog rasta kose.

Vitamin E

Vitamin E, snažan antioksidans koji se nalazi u ulju semena šargarepe, pomaže u zaštiti kože od oštećenja izazvanih UV zracima i drugim stresorima iz okoline. Osim što hrani i vlaži kožu, vitamin E takođe može pomoći u smanjenju vidljivosti bora i finih linija.

Kalijum

Ulje semena šargarepe bobar izvor kalijuma koji je neophodan za održavanje zdrave kože i kose. Kalijum reguliše balans vode u ćelijama kože i pomaže da koža ostane hidrirana i gipka.

Poboljšava elastičnost i tonus kože

Ulje semena šargarepe može poboljšati elastičnost i tonus kože. Pokazalo se da karotenoidi u njemu poboljšavaju elastičnost i čvrstinu kože. Ove supstance povećavaju sposobnost kože da proizvodi kolagen, što povećava elastičnost kože i minimizira pojavu finih linija i bora. Vitamin C, još jedan sastojak ulja semena šargarepe, neophodan je za sintezu kolagena. Vitamin C podstiče proizvodnju kolagena u koži, što može povećati elastičnost kože i ublažit fine linije i bore. Ulje šargarepe je prirodni lifting kože.

Zato, ako želite da imate jedru i zategnutu kožu, birajte kreme i ostale proizvode za negu kože koji sadrže ulje semena šargarepe.

Kako se koristi

Osim kroz različite kozmetičke prozvode, ulje šargarepe možete i samostalno koristiti. Tačnije, ne baš potpuno samostalno, jer se ne preporučuje direktno nanošenje na kožu, pre nego što se ne razblaženo s nekim baznim uljem. U noseće ulje (bademovo, jojobin…) dodajte nekoliko kapu ulja šargarepe i tek onda nanesite na očišćenu kožu i lagano umasirajte.

 

Afrodita karotin regenerativna krema 50ml

Afrodita karotin regenerativna krema 50ml. Za raskošnu negu suve i zrele kože. Podstiče proces obnavljanja i štiti od faktora starenja. Vidljivo smanjuje duboke bore i borice. Karite maslac, ulje šargarepe, suncokreta, avokada te obilje vitamina (A, E, B5) deluju izrazito negujuće, pa čine kožu primetno lepšom, čvršćom, mladolikijom i sjajnom. 0 % alkohola. Afrodita cosmetics-lepa u svojoj koži!

Prostock-Studio/gettyimages.co.uk