Mršavljenje u snu: Ne, nije laž, evo šta treba da radite

by | novembar 14, 2020

Mršavljenje u snu? Zvuči nemoguće, ali evo šta kažu ovi stručnjaci

Autori revolucionarne metode “Mršavite u snu”, doktori Detlef Pape, Rudolf Švarc, Elmar Trunc-Karlizi i Helmut Gilesen u svojoj istoimenoj novoj knjizi objašnjavaju kako na najbolji način da iskoristite svoj biološki sat za mršavljenje. S programom mršavljenja u snu dolaze njegova dva temelja: insulinska odvojena ishrana i kretanje u ritmu biološkog sata.

Insulinska odvojena ishrana

Načelo insulinske odvojene ishrane može lako da se sprovede. Pravi odnos hranljivih materija za jutro, podne i veče, tajna je formule vitkosti. Ujutru bi trebalo konzumirati mnogo ugljenih hidrata kako bi se dobila početna energija za dan, u podne je na programu zdrava mešana hrana. Za večeru se polažu temelji za razgradnju masti tokom noći. Mnogo belančevina u kombinaciji s povrćem i salatama, ne samo da vas čine sitim nego i uvode procese koji vam omogućavaju da mršavite i u snu. (Pročitaj: Dijeta Isprekidani post je veoma uspešna, ali kako ona utiče na psihu?)

Članak se nastavlja posle reklama

Hormoni vitkosti mogu da rade i uzmu potrebnu energiju iz masnih naslaga. Između tri obroka, po teoriji cenjenih doktora, uvek bi trebalo da prođe pet sati. Međuobroci su najstrože zabranjeni. Samo na takav način između obroka može opet da padne nivo šećera u krvi i da se zaustavi proizvodnja hormona debljanja, insulina. U insulinskoj odvojenoj ishrani nije presudno samo ono što jedete nego i kada jedete. Vaš nivo insulina može pasti samo ako između pojedenih obroka prođe pet sati bez ijednog zalogaja.

Kretanje u ritmu biološkog sata

Ko zna kada je koja vrsta kretanja prikladna, taj uključuje „ubrzavač“ mršavljenja. Morate samo da podstaknete sagorevanje masti u dinamičnoj svakodnevici i večernjim bavljenjem sportom.

šta je autofagija

Getty via Guliver

Članak se nastavlja posle reklama

Paket sastavljen od vežbi izdržljivosti, s težištem na metabolizmu i vežbi za izgradnju mišića, biće nepobediv. Rano veče je najprikladnije za trening mišića, a obrok utemeljen na belančevinama pomaže u izgradnji mišića. Efekat vežbi kojima se topi mast i pospešuje izgradnja mišića traje celu noć. Posebno trening snage važi za onaj koji ima visoko naknadno dejstvo sagorevanja. Lezite što pre u krevet i spavajte dugo kako bi hormoni mršavljenja imali dovoljno vremena za svoj marljiv rad. Noćno topljenje masti može se još produžiti laganim treningom pre doručka. (Pročitaj: Imunitet se najviše jača u snu, a evo kako to da iskoristite)

Najvažnije činjenice teorije – mršavljenje u snu

– Tri “hormona vitkosti”, adrenalin, noradrenalin i hormon rasta, aktiviraju se pravilnom ishranom i kretanjem. Oni otvaraju “izlazna vrata” masnog tkiva i tope naslage masti.

Članak se nastavlja posle reklama

– Gojazne osobe gube težinu prema tipu i postepeno, takođe, ne moraju da se boje jo-jo efekta. Ko ima normalnu težinu, s formulom mršavljenja u snu može dugoročno da održava težinu i spreči bolesti, piše Story.

– Redovno kretanje kombinovano s vežbama izdržljivosti i izgradnje mišića pospešuje metabolizam.

Članak se nastavlja posle reklama

– U svakodnevnom životu važan je svaki korak. Bez obzira na to penjete li se stepenicama, vozite li se u kancelariju biciklom, odnosno pešačite, ili posle ručka odlazite u brzu šetnju – sve je to savršen početak „vitkog života“.

lepotaizdavlje.rsRidofranz/Getty via Guliver