Trikovi za savršenu kožu lica: Ne zahtevaju puno para niti vremena

by | decembar 6, 2023
Trikovi za savršenu kožu lica: Ne zahtevaju ni puno para niti vremena; prelepa žena sa besprekornom kožom

Da biste imali lepu i zdravu kožu, ne morate da potrošite brdo para, niti vremena. Tu su trikovi za savršenu kožu.

Možda kupujete gomilu skupih proizvoda, redovno posećujete kozmetičarku i činite sve što je u vašoj moći da bi vaša koža izgledala što bolje. Da, lepota zaista zahteva žrtvu, a najveća je vaše dragoceno vreme. Ali, postoje trikovi koji mogu znatno da vam uštede vreme i novac, a koji će učiniti da vaša koža izgleda nikad bolje.

Koji su to trikovi za savršenu kožu

Hladna voda

Hladna voda je posebno dragocena za dermis. U kontaktu sa kožom povećava intenzitet cirkulacije krvi, smanjuje otok i daje tonus. Lagano rumenilo i ujednačen ten definitivno neće biti suvišni na početku dana, pa vam savetujemo da ovaj ritual dodate na listu obaveznih.

Članak se nastavlja posle reklama

Druga stavka je voda sa limunom. Jedna čaša pre spavanja otvoriće put hidratizovanoj koži sledećeg jutra. Voda sa limunom aktivno deluje dok spavate, čisteći telo od toksina nakupljenih tokom dana. Vremenom će to smanjiti vreme za pripremu kože za šminkanje. Ispijanje čaše vode sa limunom ujutru takođe neće škoditi. To će ubrzati metabolizam i pomoći koži da ostane zdrava.

Multifunkcionalna kozmetika

Odličan način da uštedite vreme, a da obezbedite koži sve što joj je neophodno. Kreatori kozmetički preparata savršeno su razumeli brige moderne žene. Pojavila su se rumenila koja mogu da zamene karmin, kao prajmeri koji ne zahtevaju hajlajtere. Nadamo se da će toga biti još – uštedeće nam i novac i vreme.

Sport

Ne govorimo o svakodnevnom posećivanju teretane. Da bi se održao zdrav izgled kože, dovoljne su lagane gimnastičke vežbe, joga ili kardio. Može potrajati određeno vreme, ali efekat će biti očigledan: u bukvalnom smislu te reči.

Članak se nastavlja posle reklama

Tokom džogiranja, cirkulacija krvi se povećava, više kiseonika stiže do tkiva i organa, čime dermis počinje da se aktivno zasićuje. To dovodi do pokretanja regenerativnih procesa i intenzivne proizvodnje kolagena, glavnog graditelja kože.

Izvođenje nekih joga asana poboljšava se rad digestivnog trakta, što se direktno odražava na kožu.

Članak se nastavlja posle reklama

Masaža

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adriana Petroff (@metodoanahata)

Redovna masaža stimuliše mišiće lica i pomaže da se što više kiseonika unese u ćelije kože. Drugim rečima, ima značajan antiage efekat. Povećava se „proizvodnja“ kolagena, a istovremeno se poboljšava i tonus kože.

Članak se nastavlja posle reklama

Preporučujemo da češće pratite formulu 2-u-1 i nanosite svoj omiljeni serum ili hidratantnu kremu nežnim kružnim pokretima uz lagani pritisak na problematična područja. Tako ćete obaviti masažu lica i pomoći da proizvod lakše i dublje prodre u kožu.

Naspavajte se

Osam sati sna (bez čestog buđenja) neophodno je za regeneraciju celog tela, pa i kože. I sami znate kako izgledate ankon p+neprospavane noći, a kako da se dobro naspavate.

Članak se nastavlja posle reklama
Dmitry Belyaev/gettyimages.co.uk