Okoloočna krema: U čemu grešimo prilikom korišćenja antirida

by | februar 21, 2024
Okoloočna krema: U čemu grešimo prilikom korišćenja antirida; lepa, mlada žena nanosi okoločnu kremu

Svima nam je potrebna okoloočna krema, ali često pravimo greške kada je antirid u pitanju zbog čega izostaju željeni rezultati.

Koža oko očiju je tanja od one na licu i ima vrlo malo lojnih žlezda koje održavaju vlažnost. Osim toga, trepćemo 10.000 puta dnevno, mrštimo se i osmehujemo se, tako da nije ni čudo da je ovo jedna od prvih oblasti koje pokazuju znake starenja. Da bi umanjili ove znake starenja, žene koriste okoloočne kreme u svakodnevnoj rutini nege kože.

Međutim, rezultati često izostaju. Žene se često žale ako antirid „ne deluje“ i kako su isprobale razne kreme, ali uzalud. Postoji nekoliko razloga zbog čega ove kreme ne daju željene rezultate.

5 razloga zbog kojih okoloočna krema ne daje željene rezultate

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели CAROLINE HANNIBAL (@carolinehannibal)

Razlog #1: Ne sadrži prave aktivne sastojke

Cilj bilo koje okoloočne kreme je da obezbedi vlagu kako bi napunila žedne ćelije kože i smanjila pojavu finih bora. Ako imate dodatne brige kao što su tamni krugovi, duboke bore, nadutost ili gubitak elastičnosti, vašoj koži je potrebno više. Postoji čitav niz naučno zasnovanih sastojaka za negu kože kojima se možete obratiti.

Aktivni sastojci koje treba tražiti u kremi za oči:
  • Za aktivnost učvršćivanja potražite kremu za oči sa peptidima, retinolom i DMAE
  • Za tamne krugove potražite kremu za oči sa krizinom, kofeinom i stabilnim vitaminom C
  • Za nadutost potražite kremu za oči sa ekstraktom zrna ovsa, ekstraktom sladića i alojom
  • Za suvoću potražite potražide okoločnu kremu koja sadrži ceramide, glikolnu kiselinu i hijaluronsku kiselinu

Razlog # 2: Sredstvo koje koristite za uklanjanje šminke sa očiju ometa apsorpciju okoločne kreme

Recimo da skinete šminku sa očiju pomoću proizvoda na bazi ulja, kao što je vazelin, ili bilo koji drugi odstranjivač dizajniran da skine vodootpornu šminku. U procesu uklanjanja, na koži se taloži masni film. Zatim operite lice sredstvom za čišćenje koje ne može da prodre kroz ulje, kao što je balzam za čišćenje ili drugo sredstvo za čišćenje na bazi ulja.

Ono što vam ostaje je premaz preko ćelija kože koji onemogućava da se aktivni sastojci kreme za oči apsorbuju i efikasno obavljaju svoj posao. Zato treba da preskočite sredstvo za uklanjanje na bazi ulja i odaberete formulu na bazi vode kao što je umirujući odstranjivač šminke za oči. U tom slučaju, sastojci iz okoločne kreme će se bolje upiti u kožu.

Profesionalni savet: Nanesite sredstvo za uklanjanje šminke sa očiju na blaznicu i nežno pritisnite oko. Držite 20 sekundi pre nego što ga obrišete. Ovako će se šminka za oči lagano rastvoriti, pa ne morate da trljate i rastežete delikatnu kožu oko očiju, jer to dovodi slabljenja elastičnosti kože.

Razlog #3: Možda je ne koristite dovoljno često

Kao i sa bilo čim drugim u životu, što više truda uložite u brigu o okoločnom području to će rezultat biti bolji. Pošto je antirid krema dodatni korak nakon čišćenja, toniranja i vlaženja, često se može zanemariti. Ali kreme za okoloočne kreme ne daju trenutne rezultate, tako da ih morate redovno koristiti da bi delovale. Nanosite okoloočnu kremu najmanje jednom dnevno, a najbolje noću. Ali, ako se ujutru budite s natečenim kapcima, obavezno je koristite i ujutru.

Razlog # 4: Ne radite piling oko očiju

Ako je vaša briga suvoća kože oko očiju, sva vlaga na svetu neće biti od koristi kada imate suve, mrtve ćelije koje treba ukloniti sa površine kože. Kada se ove ćelije uklone, hidratantna krema za oči i njeni aktivni sastojci moći će da rade bolje. Koncept pilinga ispod očiju sigurno će nekima biti nov, ali je neophodan ako želite da vidite rezultate i dobijete glatkiju kožu oko očiju. U tu svrhu možete koristiti noćni serum za piling kože.

Razlog #5: Možda su vaša očekivanja previsoka, okoloočna krema nije čarobni štapić

Starenje je životna činjenica i u zavisnosti od vašeg načina života i genetike, bore i opuštenost kože mogu se pojaviti pre nego kasnije. Tamni kolutovi oko očiju nisu nešto što se može ukloniti preko noći. Isto važi i za gubitak elastičnosti, jer je teško da se vrati. Znači, morate biti strpljivi i uporni sa okoločnim kremama.

yacobchuk/gettyimages.com